Avelsnyheter
12 februari 2019 12:23

De är årets utmanarhingstar

UtmärkelseNu har SWB tagit ut årets utmanarhingstar. Priset delas ut för åttonde gången och ska gå till en hopp- och en dressyrhingst som har fått en lovande start i sin avelskarriär.

De är årets utmanarhingstar
Daniel Bachmann-Andersen på Blue Hors Zack. ArkivFoto: Roland Thunholm

På dressyrsidan går utmärkelsen till A-premierade Blue Hors Zack 95316 (f 2004 e Rousseau-Jazz).

Blue Hors Zack tävlar aktivt av Daniel Bachmann Andersen och ligger för närvarande på en 13:e plats på WBFSH/FEIs världsranking för dressyrhästar samt på plats 33 på världsrankingen för fadershingstar i dressyr. Hans äldsta SWB-avkommor är tio år. Av de 171 avkommor som är fyra år eller äldre tävlar 36 procent, flera med framgång i årgångsklasser.

Nintender 1189 (f 2002 e Namelus R-Contender, uppf Stal Roelofs, äg WestLife AB) får utmärkelsen bland hopphingstarna.

Även han är A-premierad hingst som har tävlat. Nintender har placerat sig i internationell svår hoppning och hans äldsta SWB-avkommor är nio år. Av de 160 avkommor som är fyra år och äldre är hela 66 procent aktiva på tävlingsbanan. Ett flertal av Nintenders avkommor har varit framgångsrika i årgångsklasser och uttagna till unghäst-VM,

Det är SWB som berättar om utmärkelsen på sin webbplats. Det är åttonde året som SWB delar utmärkelsen till en dressyr- och en hopphingst. Syftet är ”att uppmärsamma hingstar som visat en lovande start i sin avelskarriär och vars avkommor visat talanger för att bli framgångsrika sporthästar.”

Läs mer om utmärkelsen och hingstarna på SWB:s webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden