Sport
8 augusti 2012 19:01

Bra självförtroende gav guld

Steve Guerdat hölls som guldfavorit av många - bland andra guldmedaljören från 2008, Eric Lamaze - och pallade trycket. Hans Nino de Buissonnets hoppade strålande på finaldagen.

Bra självförtroende gav guld
Steve Guerdat hade gott självförtroende inför OS. Och det räckte hela vägen. Roland Thunholm

Ekipaget var tvåa i världscupfinalen i april i år, men nu räckte det hela vägen till toppen.
– Vi har haft bra självförtroende sedan dess. Han fick en lång paus efter finalen, nu har han gått fyra tävlingar. Jag har försökt hålla honom fräsch, och jag visste att jag hade chans på medalj om jag red bra.

Valacken Nino de Buissonnets (f 2001 e Kannan u Hermine du Prelet e Narcos II, uppf Caroline Deroubaix, äg Urs E Schwarzenbach) har som mest haft ett nedslag i sina fem rundor i London, men i sista finalrundan var han verkligen på hugget.
– Det har faktiskt känts enkelt här idag. Han var väldigt bra att rida, han hoppade väldigt lätt och var lika pigg som första dagen, kommenterade Guerdat, som gärna hämtar inspiration från tennisspelaren Roger Federer.

Silvret gick till Gerco Schröder, som fanns med i Hollands silverlag i måndags. I sadeln på London (hingst f -02 e Nabab de Reve) lyckades Schröder med tre felfria rundor på hinder under onsdagen.
– Han har hoppat mycket bra hela tävlingen, jag är väldigt nöjd.
Hingsten köptes in som 5-åring och fick då sitt nya namn.
– Vi tyckte det var en kul grej att kalla honom för London, han var fin redan som unghäst. Och nu står vi här med två medaljer.

Efter omhoppning om silver och brons fick irländaren Cian O’Connor nöja sig med brons. Inte illa för någon som fick veta att han skulle rida final först idag, efter veterinärbesiktningen där Casalls strykning öppnade upp för O’Connor.
– Jag sa till min fru i går kväll att jag skulle rida final i dag. Hon bara skrattade åt mig.
Men så blev det, och hans Blue Loyd 12 (val f-00 e Landor) rev inte en bom. Därmed tog han Irlands första OS-medalj i London.

Banbyggaren Bob Ellis har fått mycket beröm för sina banor, som beskrivits som svåra och annorlunda, men också mycket fina.
– Förhoppningen var att skydda hästarna, så att de skulle kunna gå ut och hoppa Grand Prix igen om någon vecka. Det har inte alltid varit möjligt efter tidigare OS.

Resultat

Läs mer om dagens hoppning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden