Fälttävlan
13 oktober 2019 18:43

Bra svenskhelg i Strzegom

RosettregnSom vanligt var det en stor svensk trupp som styrde mot polska Strzegom när det arrangerades fälttävlan på allt från enstjärnig nivå upp till fyrstjärnigt. Och - som vanligt - blev det en hel del svenska placeringar.

Bra svenskhelg i Strzegom
Johan Lundin slutade sjua med Mind Me i den långa fyrstjärniga klassen. Arkivbild: Fredrik Jonsving

I de högsta klasserna, lång och kort fyrstjärnig, var det rutinerade seniorer som knep placeringar. I den långa klassen var Malin Josefsson bästa svensk som femma med egenuppfödda Agaton V (val -10, e Jaguar Mail-Irco Mena, uppf & äg Miki och Per Josefsson), som var bäst av satmtliga hästar i banhoppningen och klättrade upp i resultatlistan.

Strax bakom placerade sig Johan Lundin som sjua med Mind ME, där terrängen med endast 3,2 tidsfel var ekipagets höjdpunkt under helgen. I den korta fyrstjärniga klassen stod Therese Viklund för en fin insats med Viscera (sto -08, e Fidertanz-Wolkentanz I, uppf & äg Lena Nyström) – ekipaget ledde efter dressyren men fick ett nerslag och tidsfel i hoppningen samt ett par tidsfel i den avslutande terrängen, vilket placerade dem som fyra.

Radade upp placeringar

Även om det inte blev några svenska segrar under helgen höll de blågula ryttarna sig väl framme på samtliga nivåer. I den trestjärniga klassen var Sandra Gustafsson dubbelt placerad med Kaminskij och Kvadrat, tillsammans med Aminda Ingulfsson/Hot Cup VH.

I en- och tvåstjärnigt blev det också flera svenska placeringar, och det fanns även ett svenskt ekipage som tog sig in i prislistan i ponnyklassen, en CCIP2*L – Elly Kvarnstrand var femma med Waterloo.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden