Sverige
9 mars 2019 16:39

Brännskadade hästen: Djurplågeri inte längre brottsrubriceringen

Misstanke kvarstårDen unga kvinna som är misstänkt för att ha tänt eld på täcket som satt på en häst i Kvinnerstagymnasiets stall är, som tidigare rapporterat, på fri fot. Brottsrubriceringen är numera ändrad, skriver Nerikes Allehanda.

Brännskadade hästen: Djurplågeri inte längre brottsrubriceringen
Misstankarna kvarstår mot 17-åringen som anhölls i sin frånvaro i onsdags. Foto: Fredrik Jonsving

I går berättade Ridsport att 17-åringen som misstänks för att ha tänt eld på hästens täcke var försatt på fri fot, men att misstankarna kvarstår. Nerikes Allehanda rapporterar att det beror på hennes låga ålder.
– Hon är bara 17 år, det krävs synnerliga skäl för att hålla kvar någon som är under 18 år, säger åklagare Hanna Nilsson till tidningen.

Det var den 18 februari som hästen på Kvinnerstagymnasiet i Örebro fick brännskador efter att någon tänt eld på hästens täcke under natten. Skolans rektor bekräftade även för Ridsport att eltrådar kring hagar hade tagits sönder.

Den unga kvinnan rapporterades först vara misstänkt för försök till mordbrand, djurplågeri och skadegörelse. Nu är brottsrubriceringen försök till mordbrand och skadegörelse, skriver Nerikes Allehanda.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden