Sverige
5 mars 2019 11:37

17-åring misstänks för att ha tänt eld på häst

MisstänktEn 17-årig tjej har gripits och är misstänkt för händelsen på Kvinnerstagymnasiet i Örebro. Någon tände eld på täcket som satt på en häst och hästen fick brännskador.

17-åring misstänks för att ha tänt eld på häst
17-åringen greps på måndagsmorgonen. Foto: Fredrik Jonsving

Den unga kvinnan är misstänkt för försök till mordbrand, djurplågeri och skadegörelse. Det var den 18 februari som en häst på Kvinnerstagymnasiet i Örebro fick brännskador efter att någon tänt eld på hästens täcke under natten. Även eltrådar kring hagar klipptes sönder samma natt, berättade rektorn då för Ridsport.

I går morse anhölls 17-åringen i sin frånvaro och greps strax senare av polis.

– Det är framförallt förhör som har lett fram till att misstankarna riktats mot en kvinna så pass mycket att åklagaren beslutat anhålla henne i sin frånvaro. Hon grips tidigt under måndagsmorgonen i sin bostad i Örebro, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson i region Bergslagen, till SVT Nyheter Örebro.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden