Blogg
13 september 2015 21:25

Breeders – here we come!

Laholms trevliga dressyrtävlingar igår gick vägen för mig och Lexington – målet var att sätta 7-årskvalet, och det lyckades! Men helt utan dramatik var det inte.

När vi kommer fram till tävlingsplatsen blåser det – rejält. Lexington har varit i Laholm en gång förut, i våras då vi gjorde hans livs första utomhustävling. Då var han rädd för allt och ville mest bara slippa vara på banan, så jag är aningen orolig för hur han ska ta den ganska svåra miljön nu. Men han har verkligen mognat fantastiskt mycket på kort tid och han spänner av efter att ha skrittat en stund.

Så när vi rider upp för medellinjen känns det riktigt bra. Rakt och stadigt in, klockren halt, vidare i första travökningen… Men då blåser visselpipan.

Vänta, va?? Jag stannar, vänder mot huvuddomaren och tittar som ett levande frågetecken. Men det gör hon också! Där inser jag att visselpipan blåstes på banan bredvid, att jag stannat helt i onödan och att jag dragit på oss 6 minuspoäng redan när vi knappt ens hunnit börja!

Bara att släppa det, glömma och ladda om. Lättare sagt än gjort, men tack och lov kommer vi igång bra igen och när vi är igenom nästa rörelse har jag lyckats förtränga min exceptionella klantighet. Resten av programmet gör han så bra det är möjligt där vi är i träningen just nu, så när som på ett orent byte.

Vi skrittar ut från banan och jag är supernöjd med ritten, men ger mig tusan på att det kommer vara just de där 6 minuspoängen som fattas. När betygen sedan börjar matas in ett efter ett på Equipe svävar vi runt precis vid kvalgränsen. Men det räcker ändå! Dessutom inte bara till Breeders-kval, utan även till en fjärde placering!

 

Fantastiska Lexington! För två år sedan var han min lilla 5-åriga skolhäst under en period på UP. Jag minns hur jag satt i Wallenberghallen och trimmade en kväll, och tänkte att den här hästen, honom skulle man vilja ta ut på tävlingsbanorna… Och nu, 7-årschampionatet nästa!

Tusen tack till alla er som stöttar och hejar, det betyder massor! Ett extra tack till bästa Andrea som var med på vår lilla roadtrip igår och lyckades vara både groom, coach, filmare, bil-DJ och grymt sällskap. Och såklart till mina tränare, som bara är top notch. Tack!

Jag har firat hela natten lång med ett galet härligt gäng vänner, man får passa på när man inte har varken tävling, träning eller stalltjänst! Lexington firade med lite extra betfor efter resan. På hans söndagsschema står bara en lång rykt, mys med kompisarna i hagen och en liten gräspromenad med mig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden