Hoppning
10 augusti 2019 06:57

Brittiskt styrkebesked när Nations Cup avgjordes

InternationelltStorbritanniens hopplag visade världsklass när det vann sista omgången av årets Nations Cup, division 1, i Dublin på fredagen. "Allt gick som vi önskade. Så är det inte alltid men när det händer måste du njuta av det," säger segerlagets Holly Smith.

Brittiskt styrkebesked när Nations Cup avgjordes
Storbritanniens segerlag med Scott Brash, Holly Smith, förbundskapten Di Lampard, Emily Moffitt och Ben Maherd på prispallen efter en överlägsen seger. Foto: FEI

Storbritannien låg sist i serien inför avgörandet i ett regnigt Dublin, Irland, på fredagen. Hade landet stannat på den positionen hade det åkt ut prestigeserien.

Vi har haft våra motgångar och svårigheter, men det måste ändras någon gång. Storbritanniens förbundskapten Di Lampard.

Men i stället klev kvartetten fram, levererade och vann sista omgången.

– Vi har ridit ut stormen den här säsongen. Vi har haft våra motgångar och svårigheter, men det måste ändras någon gång och med ett bra lag och rätt inställning kände jag att det skulle hända denna vecka. Och det gjorde det, säger brittiska förbundskaptenen Di Lampard i ett pressmeddelande från arrangören.

Ledde efter första rundan

Storbritannien med Scott Brash/Hello Jefferson, Emily Moffitt/Winning Good, Holly Smith/Hearts Destiny och Ben Maher/Concona ledde redan efter första rundan och slutade på totalt 1 fel – detta utan att sista ryttaren Holly Smith red andra rundan.

21-åriga Emily Moffitt imponerade med viljestarka Winning Mood genom att sätta två felfria rundor.
– Han är en riktig kämpe, säger hon om sin häst.
Hennes tränare och lagkamrat Ben Maher var nöjd med sin elevs insats.
– Att rida är den enkla biten, att stå vid sidan av och skrika är det svåra. Men Emily gjorde exakt vad hon blev tillsagd att göra och jag är stolt över henne och över att vara en del av det här laget, säger Ben Maher i pressmeddelandet.

Den klassiska tävlingsarenan i Dublin bjöd på en engagerad publik och mycket atmosfär.
– Det är ingen lätt arena att rida i, säger Scott Brash.

– Allt gick som vi önskade. Så är det inte alltid men när det händer måste du njuta av det,” säger Holly Smith.

Vunnit tidigare

Storbritannien har vunnit nationshoppningen i Dublin flera gånger tidigare, senast 2013. Då var både Scott Brash och Ben Maher med i laget.

Genom segern i Dublin säkrade Storbritannien en plats i finalen i spanska Barcelona i oktober genom att bli sjua i totalserien. Schweiz, Italien, Irland, Frankrike, Belgien och Sverige är också klara för finalen.

Sverige kom sist i Dublin, men var klara för Barcelona innan sista omgången och slutade sexa totalt i serien.

Se höjdpunkter från Nations Cup i Dublin nedan.

Resultat, Dublin

Totalställning, Nations Cup, division 1

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-