Hoppning
10 december 2022 20:58

Bruce Goodin ATG-vinnare i Flyinge – 1,50-seger till André Brandt

Flyinge IndoorFlyinge Indoor var årets sista kvalchans i både ATG Riders League och Lövsta Future Challenge. Bruce Goodin toppade i ATG:s 1,50-serie medan André Brandt plockade LFC-poäng i lördagens fristående 1,50-hoppning.

Bruce Goodin ATG-vinnare i Flyinge – 1,50-seger till André Brandt
André Brandt viker sig inte i första taget (arkivbild från Flyinge). Foto. Roland Thunholm

Det var Bruce Goodin som klev fram och plockade hem segern tillsammans med hästen Azmir d’Asbo Z i lördagens ATG Riders League på 1,50-nivå med winning round vid Flyinge Indoor. Ekipaget var det enda dubbelt felfria med tredje bästa tiden. Snabbaste fyrafelaren var Philip Svitzer som blev tvåa med Alida Nike. Julia Kringstad Håkansson hade också ett nedslag med Axwell på näst snabbaste tiden och blev därmed trea. Segerchecken var på 90 000 kronor.

Kajsa Björe tog hem 1,35-segern tillsammans med Ballyshan Copa Cabana. Tvåa var Niklas Arvidsson som red Stall Danoras Catjing. Trea blev Victoria Almgren med hingsten Mr Vain GJ.

Lövsta Future Challenge

Tävlingarna i Flyinge är även årets andra och sista kval i Lövsta Future Challenge. Kvalpoäng räknas i klasser från 1,45 och uppåt under kvaltävlingarna.

Flera av de U25-ryttare som deltar i cupen har plockat poäng på Flyinge. Ebba Danielsson tog hem fredagens 1,45-seger med T-Gavoli Z och nyutnämnda Årets komet André Brandt vann lördagens 1,50-klass med El Qlassico TT. Även Viktor Edvinsson plockade poäng genom sin fjärdeplats med ECS Chacco Blue Jr i 1,50-hoppningen.

Det är också de tre ryttarna som toppar LFC-rankningen och har störst chans att få rida i Scandinavium. De två bästa ekipagen efter det sista kvalet i Borås den 9-12 februari är nämligen kvalificerade att rida de femstjärniga klasserna under Gothenburg Horse Show.

Internationell startplats

Sista kvalet i ATG Riders League går även det i Borås med målet att få rida finalen i Scandinavium. De 20 bästa i ATG Riders League 1,35 och ATG Riders League Grand Prix är kvalade till totalfinalen på respektive höjd. 

Inför deltävlingen i Flyinge ledde Py Jägerdén GP-ligan med Niklas Arvidsson på andra plats och Marcus Westergren som trea. Med resultaten från lördagen leder Niklas Arvidsson före Py Jägerdén.

Nytt för i år är att totalledaren efter sista kvalet även får möjlighet att rida de internationella klasserna i Göteborg.

Resultatlista 1,50 ATG Riders League

Resultatlista 1,35 ATG Riders League

ATG Riders League Grand Prix ställning

Resultatlista 1,50-hoppning

Lövsta Future Challenge Rankning U25 Jumping

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden