Hoppning
23 oktober 2022 10:19

Kamp mellan unga talanger i Billdal – Ebba Danielsson 1,50-segrare

NationelltRingräven Jörgen Larsson var den enda som kunde tränga sig in med en placering bland de unga talangerna i lördagens 1,50-hoppning vid Billdal Horse Show. Vann gjorde 16-åriga Ebba Danielsson. André Brandt och Erik Nordström red in som tvåa respektive trea. Billdal var också första chansen att samla värdefulla poäng i Lövsta Future Challenge Jumping U25.

Kamp mellan unga talanger i Billdal – Ebba Danielsson 1,50-segrare
Ebba Danielsson och Nikita Vd Vosberg med mamma Eva Danielsson. Foto: Susanne Högdahl

Det blev en kamp mellan några av Sveriges hetaste unga hopptalanger när 1,50-klassen avgjordes med winning round vid Billdal Horse Show på lördagen. Endast tre av 36 startande ekipage var felfria i första och andra rundan.

André Brandt hade fyra hästar till start och satte dubbelnollan med El Classico TT, blott 16-åriga Ebba Danielsson red två hästar och dubbelt felfritt blev det med Nikita Vd Vosberg medan Erik Nordström satte nollorna med sin enda häst Diarado’s Love ELiTH. Det blev en strid om hundradelarna där Ebba Danielsson vann med 19 hundradelars marginal över André Brandt.

Erik Nordström satsade i sin tur på en säker nollrunda i andra omgången, där flera av de sex fyrafelarna som gick till andra rundan brassade på rejält. Erik Nordströms strategi höll dock och han red in på tredjeplatsen.

André Brandt nominerades nyligen till Ridsports utmärkelse Årets Komet.

Fyra i 1,50-klassen blev Ottilia Lundgren med ComeOnConrad medan Jennifer Bratt tog hand om femteplatsen med Malou Blue PS. Först på sjätteplatsen lyckades ringräven Jörgen Larsson tränga sig in med Callisto K. Därefter var det återigen en yngre talang genom Viktor Edvinsson som red in som sjua med ECS Chacco Blue Jr och åtta var André Brandt med Helios. Mikaela Gustaphson och Inar C var sista placerade ekipaget på niondeplatsen.

Värdefulla LFC-poäng

Topplaceringarna innebar värdefulla poäng för de unga ryttare som deltar i Lövsta Future Challenge Jumping U25 och som rider med den gröna armbindeln med hopp om att få rida de femstjärniga klasserna i samband med Gothenburg Horse Show. Resultat i 1,45 och högre räknas.

Rankingen toppas just nu av Ebba Danielsson med Nikita Vd Vosberg, André Brandt är tvåa och trea med Helios respektive El Qlassico TT, Ottilia Lundgren är fyra med ComeOnConrad och på femteplatsen hittar vi återigen André Brandt med Jones.

Kvaltävlingen i Billdal var den första och efter den återstår två kvaltävlingar innan Göteborg. Den ena äger rum i Flyinge den 8-11 december och den andra är i samband med Borås Grand Prix på andra sidan årsskiftet den 9-12 februari.

De två bästa ekipagen enligt den sammanlagda poängställningen efter tävlingarna i Borås är kvalificerade att rida de femstjärniga klasserna under Gothenburg Horse Show. Som U25-ryttare kan man endast bli uttagen med en häst. Hoppningens landslagsledning kan även ta ut tre ekipage som får rida på Scandinavium.

Resultat 1,50-klassen

Lövsta Future Challenge Jumping U25 – läs mer här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden