Hoppning
14 oktober 2018 16:26

Bruce Goodin snuvade Peder på GP-segern

ElmiaDet blev en spännande och fartfylld omhoppning som avslutning på tävlingarna på Elmia när hoppekipagen gjorde upp i en Grand Prix-hoppning på söndagen. Och Bruce Goodins friska satsning höll hela vägen.

Bruce Goodin snuvade Peder på GP-segern
Bruce Goodin fick en kvarts miljon skäl att fira efter GP-segern på Elmia. Foto: Roland Thunholm

– Det hade jag inte riktigt väntat mig. Men min häst kändes så bra både i grundomgången och omhoppningen så jag bestämde mig för att ge det en chans, säger Bruce Goodin.

Det var 24 ekipage som startade Volkswagen Grand Prix över 1,50-hinder med winning round på Elmia under söndagens eftermiddag inför fullsatta läktare.

Klassen hade över en halv miljon kronor i prispengar med 250 000 kronor till segraren.

Helena Persson med Bonzai H var en av förhandsfavoriterna. Den 18-årige valacken hoppade strålande på framhoppningen, men inne på banan i grundomgången hamnade ekipaget i ett galet läge.
– Jag försökte få tillbaka honom men det funkade inte så då valde jag att avbryta i stället. Jag hade fått fyra fel och tidsfel och då var det ingen idé att fortsätta, säger Helena Persson.

Det blev åtta del nollor i grundomgången – en av de populäraste var Stephanie Holméns fräcka runda med Clarence och Peder Fredricsons stilrunda med Hansson WL.

Ridsport
Bruce Goodin satsade fullt ut i omhoppningen och det höll hela vägen. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Peder Fredricson kastar en blick på klockan efter omhoppningen – bara för att inse att han var slagen.
Ridsport
Shane Carey tog hand om tredjeplatsen. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var full satsning för ekipagen i omhoppning och Shane Carey satte press på övriga genom att sätta en snabb och felfri runda tillsammans med Fecybelle. Men VM-ekipaget Bruce Goodin och Bäckatorps Danny V (KWPN val f 2008 e Quasimodo Z-Lupicor, uppf F.L.M. Teepen, Venlo, äg Bäckatorp Ryder Ab) visade att det gick att hoppa ännu snabbare. När den Sverigebaserade Nya Zeeländaren satte en hisnande fart mot sista hindret gick det ett sus genom publiken. Han kapade ledartiden med över en sekund.

Stephanie Holmén gjorde vad hon kunde med riktigt korta vägar i början, men fick ett nedslag med sig på vägen.

Peder Fredricson gjorde också ett riktigt bra försök att vinna med korta vägar och frisk satsning mot sista hindret. Men det räckte inte – publikfavoritens tid var en sekund långsammare och han blev tvåa. Shane Carey blev trea.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden