Hoppning
29 oktober 2017 15:18

Bruksprovsvinnaren Ike glänste mest igen

Vinnare på nyttBruksprovsvinnaren Ike 1348 är fortsatt oslagbar. Nyligen vann han SWB Stallion Trophy under Breeders och nu blev det seger bland de 4-åriga hopphästarna på Elmia Scandinavian Horse Show.

Bruksprovsvinnaren Ike glänste mest igen
Ike solar sig åter i glansen av en fantastiskt fin prestation. Foto: Kim Lundin (Arkivbild)

– Han har mycket energi, härlig balans, är väldigt ridbar, försiktig, atletisk… Han ger mig en fantastisk känsla, säger Victoria Almgren om Ike 1348  (KWPN f -13 e Zavall VDL-Carthino Z, uppf G.P.J. Vossen, äg Victoria Almgren, Eklunda stuteri/Zeiloth).

Än en gång gillade domarna, den här gången Henrik Ankarcrona och Henrik von Eckermann, vad de såg och med 18 poäng blev det en ny seger för ekipaget. Ike har bara gjort några få tävlingar i livet, men trivs som kung på de större banorna.
– Han tar det jättebra att vara i sådan här miljö. Nu ska han inte tävla mer i år och nästa tävling blir Scandinavium, säger Victoria och tillägger att han förstås fortsätter att verka i aveln.

171029ikeviktoriamk
Att få Ike att stå still är inte det lättaste, men till slut lät sig vinnaren fotas intill Victoria Almgren.

Sofia Farman som så ofta lotsar unghästar till framgång gjorde en dubbel i 4-årsfinalen. Det blev silverplats med Ulla Bella Hästak (SWB sto f -13 e Bonaparte Z-Dirco Hästak, uppf Hästak AB, äg Farman Showjumpers AB) på 17 poäng. Ekipaget var så sent som för några veckor sedan trea i Breeders Trophy. Tillsammans med Copernicus (SWB f 13  e Camaro M-Cortus, uppf Peter Lindgren, äg Farman Showjumpers AB och Royne Zetterman AB), som också var i final på Breeders, blev det tredje plats på 16,6 poäng.

171029farmanmk
Dubbelt upp för Sofia Farman, här på trean Copernicus.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden