Körning
20 maj 2017 21:18

Camilla Jansson segrade i maraton

Dagens glada överraskning när det var dags för maratonkörning i Ņstorp? Definitivt Camilla Jansson i den medelsvåra klassen med sitt nordsvenska sto Bodbäcksjuna. Camilla körde fort och målmedvetet och felfritt i de sju hindren. Ingen tvekan om vad den segern skulle gå.

Camilla Jansson segrade i maraton
Dagens glada överraskning - Camilla Janssons seger i maraton!

Mulet och frisk vind. Åstorp bjöd på ett perfekt maratonväder när det idag var dags för del två av helgens körtävling. Åtminstone för alla hästar som skulle ut i skogar och igenom sju tuffa hinder.

I lätt klass fortsatte Cecilia Qvarnström, Carina Ekenberg och Marie Kahrle att kämpa emot varandra. Cecilia vann med bruna Bambillini men de två andra har fortfarande chans om nu bollarna går deras väg i konkörningen i morgon.


Elin Dahlström visade massor av energi och körglädje. En tredjeplats i maraton räckte det till. Foto: Eva Österlund.

I medelsvår ponnyklass fortsatte Andreas Sjöberg sin vinnande stil och vann men Jenny Madsen och Hiimän var tätt efter. Härligt satsande Elin Dahlström var trea med Carthorse Horner Dees, en shetlandsponny av det lite större formatet som såg ut att storsatsa i varje hinder.

Johanna Nilsson var trea i maraton med nykomligen Stackarps Jalisco, bilden, i den lätta klassen. Hon vann dessutom med Calle i den svåra klassen. Foto: Eva Österlund.

Johanna Nilsson kom med två ponnyer till Åstorp, i lätt klass Stackarps Jalisco och i svår klass Calle.

Den förstnämnda är ny för säsongen i körtävlingssammanhang men vilken fin ponny det är och som den rör sig. Den här gången blev det en tredjeplats men det här är nog bara början! Calle var också i toppform och det räckte till seger i maraton.

Den svåra ponnyklassen för par blev en ren gotländsk uppgörelse där veteranen Ewa Kolmodin Weijmar var bäst och snabbast med sina superrutinerade shetlandsponnyer, tvåa Marika Strömberg med sitt fina fuxpar. Ingen tvekan där. Marika och ”killarna” är läckra att se i aktion.


Maria Henriksson och Cipella i maraton, ett ekipage som väcker uppmärksamhet var de drar fram. Foto: Eva Österlund.

I den svåra hästklassen fortsätter Lena Elander att visa god form. Seger även i maraton vilket ger henne guldläge inför finalen bland konerna. Tvåa i maraton Johan Herner med O’man och trea Maria Henriksson med vackre Cipella.


Axel Olin vann maraton med sina svarta parhästar. Foto: Eva Österlund.

I parklassen regerar just nu Axel Olin med sitt svarta par, ägt av Christer Pålsson. Främst Jana Thoren som kom tvåa idag kan ge honom en match.

Precisionsbanan, signerad Olof Eklund ser inte helt lätt ut och många av kuskarna valde också att gå många gånger för att få koll på alla portar. Imorgon är det final som gäller!


Linnea Kristiansen med sin storhäst Barracuda. Det är första säsongen de två bildar team. Hur bra kan det här bli? Foto: Eva Österlund.


Linda Wigren med fina Humlegårdens Gwen. Lovande ponny i Team Wigren. Foto: Eva Österlund.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden