Körning
24 augusti 2020 10:28
Ridsportplus

Camilla Lind fortsätter på vinnarstråket

ToppformLandslagskusken Camilla Lind är just nu i grym form. Hon och superstoet Bianca vann dressyr och maraton och var tvåa i konkörningen. I helgen blev det totalseger i medelsvår klass i Flyinge, för två veckor sedan vann hon i Åstorp.

Camilla Lind fortsätter på vinnarstråket
Camilla Lind och Bianca i grym form i maratonhindren. Andra segern på raken för ekipaget. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är ingen lätt häst men det ser både lätt och rätt ut när ekipaget forsar fram på banorna. Säsongen har varit märklig ur flera aspekter men när tävlingarna väl kom igång har Camilla Lind förvaltat dem väl. Om några veckor väntar ännu en utmaning – då ska de tillbaka till Åstorp, ska Camilla ta en trippel?

Många fina körningar gjordes i Flyinge i helgen, där det tävlades i klasser från lätt B till medelsvår, både ungdomar och veteraner var i storform.

Två av de yngre kuskarna sticker ut, Sanna Manfredsson med Dorthealysts Tristan i medelsvår ponny enbet och Jonathan Bengtsson och Wanadoo i lätt A för enbet häst.

Sanna har varit med några säsonger, hela tiden utvecklats och har redan många fina framgångar bokförda. Ponnyn har alltid varit på topp men nu har han utvecklat ännu mer muskler och ser om möjligt ännu bättre ut. Snart ska ekipaget upp och slåss med de allra bästa, det ska bli spännande att följa den utvecklingen. Förhoppningsvis kommer han och Sanna också ut internationellt, bara det här envisa viruset vill ge med sig.

I Flyinge vann de dressyr och konkörning och blev femma i maraton. Seger totalt före Johan Herner med Störtebeckers Big Cracker och Sofia Welander med lille supersnabbe Salomon.
Jonathan Bengtsson har ju tagit över mamma Paulas häst Wanadoo och som han kör den. Han imponerade stort redan på tävlingen i Revinge för några veckor sedan.

1. Sanna
Sanna Manfredsson och Dorthealysts Tristan, ett superekipage i svensk sportkörning. I helgen vann de totalt i medelsvår klass i Flyinge. Groomar här gör mamma Åsa. Foto: Eva Österlund
2. Elise
Elise Strauss körde både ponny och häst på Flyinge. Här med hackneyponnyn Sir James i full ös. Mamma Karin Mårlind Strauss hänger med. Foto: Eva Österlund
3.ester
Ester Fagerlind gav järnet i maratonhindren. Hon och ponnyn Menai Diego blev trea i lätt A-klassen.
4. Cecilia
Cecilia Qvarnströms Chablis blir bara bättre och bättre. Både kusk och groom Magnus Kronberg var nöjda med dagen.
5..jonathan
Jonathan Bengtsson och Wanadoo – härliga att se i Flyinges maratonhinder. Groom är mamma Paula Bengtsson.
6. Anna Racking
Anna Racking och fina ponnyn Marina hade inga problem med Flyinges vattenhinder. Foto: Eva Österlund
8. Eva Ottosson
Eva Ottosson landslagskusk i parkörning kom till Flyinge och vann den medelsvåra parklassen utan större problem. Foto: Eva Österlund

I Flyinge gick det ännu bättre. Han kör snyggt, snabbt och rutinerat trots att han ännu inte har så mycket rutin. Ekipaget vann lätt A totalt före Cecilia Qvarnström med läckra stoet Chablis och med Cathryn Karlsson och Saba Cash Dumper på tredje plats.

Parkörningsklasserna hade inte lockat så många till start men de som var där var desto bättre. I ponnyklassen kom Hanna Holstein igen med sina fina welshar efter en kort sjukdomstid för en av dem. Men nu var alla pigga vilket syntes inte minst på resultatet där Hanna vann över parkollegan Johanna Carlberg, också med härliga welshar framför vagnen.

Eva Ottosson hade dragit till Skåne med sina fina parhästar Avon, Adrian och inte minst Sir Benji. Kul att se dem ”live” igen och som vanligt i fin form, både hästar och kusk. Eva vann alla tre delmomenten med god marginal för konkurrenten Peter Gerborn.

Arrangerande Skånska Körsällskapet hade fått till en fin och trivsam tävling utan några allvarliga incidenter. Landslagsveterinär Barbro Olsson var på plats men hade det som tur var ganska lugnt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden