Dressyr
20 oktober 2019 19:21

Cathrine Dufour imponerade med sin nya stjärna – se ritten här

Världscupen i dressyrEtt nytt dressyrfenomen är fött. I helgens världscuppremiär i Herning slog Cathrine Dufour och den blott 9-årige Bohemian knock på alla med två överlägsna segrar. I küren gav domare C ekipaget 96 procent för det artistiska. Här kan du se den fantastiska uppvisningen.

Cathrine Dufour imponerade med sin nya stjärna – se ritten här
Foto: FEI

Danska Cathrine Dufour är ett väletablerat och populärt namn efter sina framgångar med Atterrupsgaards Cassidy som hon tagit tre EM-brons tillsammans med. Två i Göteborg 2017 och ett i Rotterdam i somras.

I Herning presenterade hon sin nya stjärna Bohemian (WEST val f 2010 e Bordeaux-Samarant). I lördagens Grand Prix slog de till med personbästa på 83,022 procent, nästan sex procent bättre än tvåan Benjamin Werndl och Daily Mirror 9.

Den 27-åriga danskan och hennes mörka fux fick tior för halterna, piaffer och till synes sömlösa övergångar mellan piaff och passage. I betyget ”Ryttarens position och sits” blev det nästan full pott: 9-10-10-9-10.

Stående ovationer

I söndagens kür var den unga valacken aningen mattare än på lördagen. Den blev ändå en ritt som fick publiken att än en gång resa sig för stående ovationer och domarna att ösa på. För ”Harmoni” satte de 9-9.8-10-9-10. Sammantaget slutade procenten på 88,190. Benjamin Werndl blev än en gång tvåa och Helen Langehanenberg/Damsey trea, bägge tävlande för Tyskland.

Bohemian har varit hos Cathrine Dufour i ungefär två år och har  tävlats sparsamt.

”Ett bra jobb”

– Han har gjort ett bra jobb och han fortsätter att utvecklas i rätt riktning. Han är en ung häst och han måste ha förtroende. Det har verkligen varit kul i helgen, men det kan bli ännu bättre, säger Cathrine Dufour till Ridehesten.

Se Cathrine Dufour och Bohemians kür nedan.

I år har han bara gjort två tävlingar, Uggerhalne och Aaachen. Som 6-åring gick Bohemian unghäst-VM med Katrine Kraglund och var placerad åtta på 83 procent. Vinnare det året var stoet Fiontina (e Fassbinder-Romanov) med 95.8 procent och Severo Jurado Lopez i sadeln.

Nu har Bohemian sprungit om den trefaldiga UVM-vinnaren Fiontina. Det fantastiska stoet gjorde liksom Bohemian världscupdebut i Herning och bjöd på två njutbara och säkra uppvisningar tillsammans med spanjoren Lopez. Det räckte ändå ”bara” till två fjärdeplatser.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden