Dressyr
20 oktober 2019 09:41

Cathrine Dufour imponerade – Minna Telde bästa svensk

InternationelltPå söndagen reds säsongens första världscupkür i danska Herning med två svenska ekipage i startfältet. Hemmanationens Cathrine Dufour var överlägsen med Bohemian och Minna Telde blev bästa svensk med en tionde plats.

Cathrine Dufour imponerade – Minna Telde bästa svensk
Cathrine Dufour höll för favorittrycket på hemmaplan. Foto: Roland Thunholm

15 ekipage fanns på startlistan i klassen. Hemmaekipaget Cathrine Dufour/Bohemian får ses som storfavorit efter sin överlägsna seger i lördagens Grand Prix.

Sverige representerades av Rose Mathisen Zuidenwind 1187 och Minna Telde/Isac.

Minnateldeisac
Minna Telde och Isac vid Flyinges tävlingar nyligen. Foto: Roland Thunholm

Minna Telde och Isac levererade en händelserik kür där travprogrammet stämde fint till musiken.

Hennes kür har hög svårighetsgrad och ekipaget briljerade bland annat i en svår bytessekvens där det gick från tvåor till ettor på böjt spår. Programmet innehöll också en bytesserie direkt från en dubbelpiruett och övergång från galoppökning direkt till passage.

Sin vana trogen gav Minna Telde allt i sin uppvisning och det syntes kanske särskilt i en härlig galoppökning som domarna också gillade och klämde till med en nia.

Ryttaren såg glad och nöjd ut när hon klappade om sin Isac efter küren som gav 76, 505 procent. Det blev en klar ledning som skulle hålla sig ett tag.

Ryska ekipaget Tanya Seymour och maffige hingsten Ramoneur 6 visade prov på fint samarbete och samspel men hade också någon miss, bland annat i skritten. Det blev 73,64 procent.

Började i skritt

Hollands Adelinde Cornelissen och Zephyr började sin kür i hästens fina skritt och plockade hem några nior redan där. Resten av küren höll också hög kvalite även om en piruette inte blev helt lyckad. Det blev 77,61 procent och ny ledare i klassen.

Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 verkade inte vara riktigt överens om hur saker och ting ska vara och hingsten såg ut att bli lite stark då och då. Det blev också en någon miss, bland annat i ena passagepiruetten där det blev ett galoppanslag. Bytesserierna och en travökning hörde till höjdpunkterna. Det blev 75,705 procent.

Innan pausen gav hemmaekipaget Agnete Kirk Thinggaard och Jojo AZ publiken vad den ville ha. Ekipaget var harmoniskt och samspelt med ett program som satt fint till musiken. På den avslutande medellinjen i passage kunde publiken inte hålla sig utan började klappa i takt till musiken och på slutet stod flera av dem upp. Ryttaren var påtagligt rörd när hon gav sin häst en stor kram efter den avslutande halten.

Det blev 77,630 procent och ny ledare i klassen innan pausen.

Bohemian imponerade

Danmarks Cathrine Dufour och Bohemian gjorde ingen besviken. Ekipaget imponerade med det mesta – som kraftfull passage och piaff samt halter som tagna ur skolboken. Det blev fantastiska 88,190 procent – och då finns det förmodligen mer att hämta ur hästen. En solklar ledning med alla domare med sig.

Tysklands Benjamin Werndl har smugit sig in på andraplats tillsammans med Daily Mirror 9 på 84,545 procent.

Cathrine Dufour och Bohemian höll i sin ledning ända till slutet. Minna Telde blev tia och Rose Mathisen 13:e.

Start- och resultatlista

FEI-tv, betalkanal

 

Fakta

Världscupsäsongen 2019/2020

Västeuropeiska ligan 
17-20 oktober Herning, Danmark.
30 oktober – 3 november Lyon, Frankrike.
13-17 november Stuttgart, Tyskland.
28 november – 1 december Madrid, Spanien.
4-8 december Salzburg, Österrike.
16-22 december London Olympia, Storbritannien.
26-30 december Mechelen, Belgien.
23-26 januari Amsterdam, Nederländerna.
13-16 februari Neumünster, Tyskland.
19-23 februari Gothenburg Horse Show, Sverige.
12-15 mars ’s-Hertogenbosch, Nederländerna.
15-19 april Las Vegas, USA, världscupfinal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden