Dressyr
24 juni 2020 18:05
Ridsportplus

Cecilia Bergåkra på prispallen igen efter helvetestiden

FramtidsplanerCecilia Bergåkra har haft en tuff tid efter hjärnhinneinflammationen. Men nu är den unga stjärnryttaren på banan igen med två topplaceringar på Strömsholm under tisdagen. Även lillasyster Olivia Bergåkra toppade. "Det är skönt att vara ute på andra sidan", säger Cecilia som är förtegen om planerna på att flytta söderut.

Cecilia Bergåkra på prispallen igen efter helvetestiden
Olivia och stora syster Cecilia Bergåkra i skuggan på Strömsholm. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Efter några ”riktiga helvetesveckor” mår Cecilia Bergåkra mycket bättre efter hjärnhinneinflammationen som slog ut henne fullständigt i början av juni. Under tisdagen blev det en spontan utflykt till Strömsholms regionala dressyrtävlingar tillsammans med lillasyster Olivia Bergåkra och bägge systrarna placerade sig i topp i sommarhettan.
  – Det var väldigt varmt, det var säkert 32 grader så det var en extra utmaning. Men vi hade inga förväntningar alls, utan tog det för vad det var. Vi ville bara ha kul, säger Cecilia Bergåkra.

  Två placeringar av två möjliga blev facit. Med trogna tävlingskamraten Primavera (sto f-03 e Don Primero-Figaro L, uppf Anine Eskebäk, äg Cecilia Bergåkra) kom hon tvåa i FEI Prix S:t Georges på 67,598 procent och i samma klass blev hon fyra med Izack (val f-09 e Blue Hors Zack-Donnerfly, uppf/äg P&A Development) på 65,637 procent.
  – Jag hade inte hunnit rida så många gånger innan, men hästarna var i jättefin form tack vare mamma och mina systrar som har hållit igång dem medan jag varit sjuk.

  – Izack behöver lite mer erfarenhet i ryggen och för honom var det bra i utbildningssyfte att komma runt en Prix S:t Georges. Och Primavera, även om hon är krävande, kunde bara lotsa runt mig lite. Sedan att det blev någon miss här och där, det handlar mest om att det var ett tag sedan vi var ute. Vi behöver någon till start innan vi är tillbaka i högsta toppform, fortsätter hon.

  Bergåkraphoto-2020-06-24-16-35-30
  Cecilia Bergåkra på Primavera och Olivia Bergåkra på Bella Rich. Foto: Privat

  Olivia Bergåkra vann i sin tur FEI Lagprogram Children med hästen Bella Rich (SWB sto f-08 e Richfield-Marwin, uppf Ingalill Åhlstedt, äg Cecilia, Emilia och Oliva Bergåkra) på 73,565 procent.
  – Hon var helt otrolig, det är ett sto med en del egen vilja och hon har bara startat den en eller två gånger innan, men det gick verkligen som på räls. Jag var på framridningen och såg att hon var supernöjd när hon kom ut. Hon har nog aldrig klappat så mycket på väg ut från banan.
  – Hon har verkligen lagt manken till i dressyren och vill satsa på det här, så det var hon verkligen värd, säger den stolta storasystern.

  Hur mår du nu?
  – Jag mår mycket bättre,  men det har varit några helvetesveckor att ta sig igenom. Det är skönt att vara ute på andra sidan, även om jag känner att jag behöver vila lite mer än vanligt. Samtidigt som hjärnan tycker det är kul att vara aktiverad, försöker jag verkligen lyssna på kroppen också. Det är den som för styra.

  Vad är planen härnäst?
  – Olivia satsar på SM som children med samma häst, sedan får vi se om det blir ett eventuellt EM och Emilia satsar på samma sak. Själv får jag se vad jag hinner göra som kan vara EM-grundande, annars förbereder jag mig för det som kommer i höst.

  Är det sant att du ska flytta söderut?
  – Det stämmer, men jag vill inte säga mer om det just nu. Tyvärr så blir Isak kvar häruppe, men jag kommer ju upp emellanåt så det kommer nog att gå bra. Han har ju sin vintersport så vi kompletterar varandra väldigt bra, säger Cecilia Bergåkra om planerna kring sin satsning och pojkvännen och elitbandyspelaren Isak Flodberg.

  Men det händer fler saker på Bergåkra Gård. Samtidigt som Cecilia Bergåkra lämnar blir mamma Sigrid Bergåkra sambo med sin nya kärlek. Något som Sigrid Bergåkra själv berättar om i sociala medier.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden