Dressyr
28 september 2015 09:15
Ridsportplus

Cecilia fixade jackpott i årets DM

EM-ryttaren Cecilia Bergåkra Berglund slog på stort i årets DM i dressyr och tog guld i hela alfabetet, från kategori B upp till senior på häst. ”Mest överraskande var nog att B-ponnyn Bonnies Beauty höll sig på mattan” säger den fyrfaldiga DM-vinnaren.

Cecilia fixade jackpott i årets DM
Cecilia Bergåkra Berglund red sina fyra hästar till guld. Den minsta guldhästen i årets DM var Bonnies Beauty...

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Cecilia Bergåkra Berglund, Hudiksvalls Rid- och Ponnyklubb, har ett lyckat år bakom sig.  Bland annat tog hon silver i juli på EM för children med I Do Kiss.
När det på sluttampen av säsongen var dags för DM i Gävleborgs län drämde Cecilia till med fyra guld. Guldhästarna var Bonnies Beauty i kategori B, Bonfighter i kategori C, den godkända new forest-hingsten Ängsgårdens Izzy i kategori D och I Do Kiss i seniorklassen.
– Med I Do Kiss har jag ju tävlat Intermédiaire, så jag tänkte att det var lite dumt att gå ner till junior-DM i medelsvår C. Därför blev det senior-DM i medelsvår B, förklarar Cecilia för Ridsport.

Strategin gick vägen och det blev en rekordstor skörd DM-guld för ryttarinnan. Hon var själv mest överraskad att minsta ponnyn Bonnies Beauty höll sig kontrollerad ända in i mål.
– Under våra år tillsammans har hon ständigt hettat till innan sista inridningen och det blir ofta några bocksprång, säger Cecilia.
Egentligen har hennes småsyskon tagit över B-ponnyn, men Cecilia bestämde sig för att rida DM med henne ändå.
– Några dagar innan var hon en lurvboll. Jag klippte henne i fredags och under pälsen fanns en tävlingsponny trots allt, säger Cecilia och skrattar.
De tog DM-guld ihop 2014 och årets DM var deras enda start i år, samtidigt som det även var deras sista tävling någonsin eftersom B-ponnytiden nu är över för Cecilia. Till vardags har hon fullt upp med tre ponnyer och tre hästar.
– Det går ihop tack vare att jag har ett starkt team. Främst är det mamma som ställer upp och exempelvis skjutsar mig till tävlingarna, säger Cecilia.

Under hösten väntar en hel del spännande för Cecilia. Inte minst ska hon teama ihop sig med sitt nya sto efter Solos Carex som har gått Intermédiaire och kom till stallet för en vecka sedan. På tävlingsfronten pågår elitserien som bäst där Cecilia rider med sitt ponnylag och nästa helg hoppas hon få heja på mamma Sigrid i Breedersfinalen.  Därpå, den 8–10 oktober, ska Cecilia till Odense och tävla som junior med Primavera.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden