Dressyr
15 maj 2021 06:20

Charlotte Dujardin vann över – Charlotte Dujardin

DressyrdubbelEngelska dressyrryttaren Charlotte Dujardin har haft några fantastiska tävlingsdagar i Wellington. Resultatet lär leda till att hon får svårt att välja tävlingspartner till OS.

Charlotte Dujardin vann över – Charlotte Dujardin
Charlotte Dujardin och "Pumpkin" i Hagen i april. Foto: www.sportfotoslafrentz.de/Stefan la Frentz

Det har bara gått några veckor sedan första starten på utländsk mark på Gio, också känd som Pumpkin (KWPN f 2011 e Apache-Tango). Då vann ekipaget en fyrstjärnig Grand Prix i Hagen på 78,761 procent.

De senaste dagarna har ekipaget fortsatt sitt segertåg i Wellington, och då sida vid sida med – Charlotte Dujardin och Mount St John Freestyle (HANN f 2009 e Fidermark-Donnerhall II).

I den trestjärniga Grand Prix-klassen vann Pumpkin med 79,13 procent och Freestyle kom tvåa med 77,93 procent, efter att ha haft ett ”spooky moment” som Charlotte själv beskriver det på Instagram.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Charlotte Dujardin (@charlotte_dujardincbe)

I Specialen var det åter Pumpkin i topp, med 81,42 procent, medan Freestyle briljerade i küren och vann där med 88,34 procent – trots att en fasan kom in på banan mitt i bytesserien, vilket Horse & Hound vet att berätta. Episoden hindrade inte Freestyle från att leverera 19 byten, berättar tidningen också.

─ Tack gode Gud för att vi har både fasaner och höns på banorna hemma. När jag såg fasanen här visste jag att den inte skulle bekymra Freestyle, utan att hon bara skulle kliva rakt över den, sade Charlotte till Horse & Hound.

Med facit från Wellington kan konstateras att regerande olympiska mästaren i dressyr lär vara en stark kandidat till titeln även i år. Frågan är bara vilken av topphästarna hon tar med sig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden