Dressyr
7 oktober 2019 14:04

Charlotte Haid Bondergaard kürtvåa

InternationelltDe svenska dressyrryttarna hade ett bra meeting i norska Kristiansand i helgen. Charlotte Haid Bondergaard blev bästa svenska ryttare i GP-küren på över 71 procent.

Charlotte Haid Bondergaard kürtvåa
Charlotte Haid Bondergaard och Roberto des Frettes blev bästa svenska ekipage i den trestjärniga GP-küren i Epona i helgen (arkivbild). Foto: Fredrik Jonsving

Ridsport har rapporterat om flera av de fina svenska resultaten vid Indoor Epona i norska Kristiansand ihelgen, bland annat blev det fyra svenska Grand Prix-placeringar under torsdagen (läs mer här). De svenska ryttarna fortsatte att hålla sig väl framme i resultatlistorna under resten av meetinget.

Charlotte Haid Bondergaard blev bästa svenska ryttare i den tresjtärniga GP-küren. Tillsammans med Roberto des Frettes red hon ihop 71,015 procent och kom på andra plats. Prispengarna blev närmare 13 000 kronor för placeringen.
– Robban dansade hem andraplaceringen i küren, skriver Charlotte Haid Bondergaard på sociala medier, där hon passar på att tacka Epona Ryttarcenter för en riktigt trevlig show.

Terese Klintström kom trea med Don Sanchez på 69,275 procent och Louise Sättermann fyra med Alex på 66,085 procent. Klassen vanns av danska Mai Tofte Olesen och Rustique med 74,870 procent.

Hilda Jonsson dubbelt placerad

I lördagens individuella program för juniorer placerade sig Hilda Jonsson och Chock på en femte plats med 66,569 procent, och även i söndagens kür blev det en femteplats – denna gång på 66,635 procent – två placeringar i ekipagets internationella debut.

Fredagens Grand Prix Special hade bara två deltagare och båda var svenskar. Vann klassen gjorde Per SandgaardCharmeur med 67,766 procent.

Chock-epona
Hilda Jonsson och Chock tog två placeringar i sin internationella debut. Foto: Privat

Resultatlistor Epona

I brittiska Keysoe red Nathalie Wahlund internationella U25-klasser. Bäst gick det för henne i Intermédiaire II som hon vann tillsammans med Cerano Gold på 66,029 procent.

Resultatlistor Keysoe

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-