Avelsnyheter
21 december 2019 12:33

Ci Ci Senjor Ask verkar vid Eklunda stuteri

EftertraktadEn av världens mest eftertraktade hingstar, Ci Ci Senjor Ask, kommer att finnas på Eklunda stuteri under seminsäsongen 2020. "Vi är så stolta och glada över att få hit honom", säger Lena Zeiloth.

Ci Ci Senjor Ask verkar vid Eklunda stuteri
Ci Ci Senjor Ask toppar SWB:s lista över hopphingstar med avkommor födda 2009 och senare. Foto: Stutteri Ask

På det nyligen publicerade avelsindexet finns han med strax under världens bästa hingstar, Stuteri Asks Ci Ci Senior Ask (f 2006 e Cassini I u Penelope I ue Contender), med 149 i avelsindex.
Sett till hopphingstar som har avkommor födda 2009 och senare, toppar han SWB:s tabell.

− Vi har haft ett samarbete med Stuteri Ask i många år, och har alltid någon av deras hingstar. I år har det varit många som velat ha Ci Ci Senjor Ask eftersom hans avkommor gjorde bra ifrån sig på unghäst-VM. Harrie Smoulders vann också 7-årschampionatet i Falsterbo i år med en avkomma efter Ci Ci Senjor Ask, säger Lena Zeiloth på Eklunda stuteri utanför Örebro.

− Därför är vi väldigt glada och stolta över att få hit honom. Vi vet att han ger fina avkommor och räknar med att han ska få ett bra bemötande från stoäagarna.

Ny förmåga

Eklunda stuteri har också en ung hingst som gör sin första avelssäsong på stuteriet 2020. Det handlar om snart 4-åriga Quick-Star ter Putte (e Cordess 2 u Lady-A ter Putte ue Diamant de Semilly), som stuteriet köpt in under året. Hingsten är godkänd för avel av BWP och Zangersheide.
− Hans mamma tävlar internationellt och tar placeringar hela tiden, säger Lena Zeiloth.

Läs mer om Quick-Star ter Putte (Plus-artikel)

Flera andra hingstar finns också stationerade på Eklunda under 2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden