Avelsnyheter
5 mars 2019 16:43

Coup de Coeur får dispens och godkänns i SWB

DispensEtt par dagar efter bruksprovets slut kommer beskedet att Coup de Coeur får dispens gällande pungbråck och godkänns för avel i SWB.

Coup de Coeur får dispens och godkänns i SWB
Coupe de Coeur Foto: Lottapictures

Coupe de Coeur (HOLST f 1997 e Calido I u Adele e Lincoln-Uriso. Uppfödare: Johann Jürgens. Ägare: Madeleine Winter-Schulze), som tävlade så framgångsrikt med Henrik von Eckermann, fanns inte med bland de godkända direktkvalade hingstarna vid årets bruksprov.

Ridsports rapporterade om saken och återgav Lövstas inlägg i sociala medier:  ”Lövsta har lämnat in veterinärintyg som visar att han sedan 2010 bara har en testikel pga akut kolik. AVN säger att de tyvärr inte kan behandla ärendet förrän nästa vecka.”

Nu har Avelsvärderingsnämnden (AVN) tagit beslut om Coup de Coeur. Han får dispens för användning i SWB-avel och tilldelas avelsvärdebokstav G. Hans stamboksnummer blir 1403.

SWB:s site publiceras beslutet: ”Avelsvärderingsnämnden har beslutat att ge Coupe de Coeur dispens för användning i SWB-aveln, baserat på hans egna goda tävlingsresultat och förärvning, samt att pungbråcket inträffade relativt sent i hingstens liv, då han redan tävlat framgångsrikt under flera år.

När tillräckligt antal SWB-avkommor finns ska uppföljning av Coupe de Coeurs förärvning i SWB-aveln göras och dispensen omprövas mot bakgrund av kvalitén på förärvningen”.

Mer om bakgrunden finns att läsa hos SWB.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden