Avelsnyheter
11 januari 2019 09:11

Lövsta förstärker med två nya hopphingstar

Nya hopphingstarHenrik von Eckermanns EM-häst Coupe de Coeur kommer till Sverige inför avelssäsongen 2019. Han ska verka på Lövsta Stuteri, vilka även kommer att erbjuda den unga, lovande hopphingsten El Barone 111 för avel i år.

Lövsta förstärker med två nya hopphingstar
Henrik von Eckermanns EM-partner Coupe de Coeur kommer till Sverige. Även hingsten El Barone 111 Z kommer att finnas tillgänglig för svensk avel. Foto: Roland Thunholm/Houhou Toomita

Lövsta Stuteri får inför avelssäsongen 2019 hem en välmeriterad hingst. Det är Coupe de Coeur (HOLST f-97 e Calido I-Lincoln, uppf Johann Juergens), som tillsammans med bland annat Henrik von Eckermann har en lång rad egna framgångar på tävlingsbanorna. Henrik och Coupe de Coeur var bland annat femma vid EM 2011 och deltog samma år vid finalen i Global Champions Tour.

Coupe de Coeur har drygt 150 avkommor listade på Horsetelex, och i SWB finns 14 avkommor till honom registrerade. Han har en stor andel avkommor som tävlar i 1,45 och uppåt – flera av hans avkommor har följt faderns hovspår och gått 1,60-klasser.

Lövsta Stuteri kommer även att ha den unga hopphingsten El Barone 111 Z (ZANG f-12 e Emerald-Libero H) i sitt program. El Barone 111 är en son till Harrie Smolders välmeriterade Emerald, och El Barone har under de senaste åren haft stora framgångar i unghästklasser. Hingsten kommer att vara stationerad i Belgien men kommer att verka via färsk transportsperma genom Lövsta.
– Vi är stolta att kunna erbjuda El Barone 111 i vårt program och våra svenska kunder kan se honom på våra hingstvisningar, säger Malin Cohlin, chef för Lövsta Seminstation i ett pressmeddelande.

De hingstvisningar El Barone 111 kommer att visas på är i Helsingborg sista helgen i mars och på Lövsta Seminstation i april.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden