Avelsnyheter
1 januari 2018 06:31

Crown Z stationeras i Sverige

UppdateradVälmeriterade hopphingsten Crown Z kommer under seminsäsongen 2018 att vara stationerad på Lövsta Seminstation.

Crown Z stationeras i Sverige
Crown Z och Christian Ahlmann. Foto: Sportfoto

Crown Z (Zang f -00 e Carthago Z u Ratina Z e Ramiro Z) är fadershingst till ett stort antal svårklasshästar men har också själv tävlats framgångsrikt på högsta nivå av både Christian Ahlmann och Judy-Ann Melchior i sadeln. Nu berättas det i ett pressmeddelande att hingsten kommer att vara stationerad i Sverige på Lövsta Stuteri under betäckningssäsongen 2018.

Crown Z presenteras närmare för de svenska stoägarna under vårens hingstvisningar.

Crown Z är en av flera embryotransfer undan legendariska stoet Ratina Z, han har en förädlingsgrad på 40,63 procent och en inavelskoefficient på 1,87 genom Ramsez X ochh Cottage Son xx i fjärde och femte led. Han har en helsyster Clever Z och tre avelsgodkända bröder i Rex Z(f -88 e Rebel I Z), Treasure Z (f -00 e Dollar de la Pierre) samt mest meriterade Comme il Faut (f -05 e Cornet Obolensky). Crown har gjort 69 internationella starter mellan 2009-13 varav lejonparten med Judy-Ann Melchior, en handfull med Christian Ahlmann där hingstens bästa resultat, en fjärdeplats 2012 i Mechelens inledande 1,60-klasser.

Han har de flesta av sina avkommor i hemmaförbundet Zangersheide, runt 400 avkommor därifrån och i SF där han även är godkänd finns hos Horsetelex. Nio avkommor tävlar internationellt enligt FEI:s hästdatabas medan det finns 20 listade på Horsetelex. Framgångsrikast är MTM Reve du Paradis som tävlas av amerikanske Tracy Fenney.

Crown Z kommer på 29:e plats över Horsetelex Results rankning av av hingstar vars avkommor är yngre än 12 år och i den rankningen finns 100 tävlande avkommor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden