Nyheter, Sverige
3 april 2019 06:00

Dags att söka medel för hästforskning

UtlysningNu går det ansöka om ungefär 20 miljoner kronor till olika forskningsprojekt om hästar. Det är Stiftelsen Hästforskning som har en utlysning.

Dags att söka medel för hästforskning
Halm som grovfoder till hästar är ett av de hästrelaterade forskningämnena på senare tid. Arkivbild: Ann-Sofi Hjärn

Stiftelsen Hästforskning, SHF, berättar i ett pressmeddelande att det är den årliga öppna utlysningen om forskningsanslag är öppen. Totalt omfattar utlysningen 12,5 miljoner svenska kronor och 7 miljoner norska kronor. Nytt för i år är att SHF lanserar egen handbok för sökande och granskare.

Förenkling

– Vi har haft fokus på utveckling, samt förenkling för de sökande och har därför uppdaterat den tidigare använda handboken med avsikten att anpassa anvisningarna till förutsättningarna inom hästforskning. Vi hoppas att detta innebär ett förtydligande för vad som förväntas av sökande projekt till SHF, säger forskningssekreterare Lina Bengtsson i pressmeddelandet.

60 procent av utlysningens medel är avsatt för programområdet veterinärmedicin, husdjursvetenskap och teknikvetenskap och 40 procent är avsatt för programområdet samhällsvetenskap och humaniora.

Samarbeten uppmuntras

SHF ser gärna att det kommer in ansökningar som gäller samverkansprojekt mellan Sverige och Norge, samt samverkan mellan kompetensområden/institutioner och med näringen.

Utlysningen sker i två steg, steg 1 görs i form av en kortare skiss över projektidén med fokus på relevans för hästen och hästnäringen. Ett antal sökande går vidare till steg 2 och ska då skicka in en fullskalig forskningsansökan.

Stiftelsen Hästforskning

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden