Dressyr
31 juli 2020 06:17

Dags för andra Lövsta-kvalet – ny plats för tredje kvalet

NationelltDen här helgen rids årets andra kval i Lövsta Future Challenge på Grevagården. Den populära tävlingen går att följa via webb-tv. Arrangören berättar också att tredje kvalet är flyttat.

Dags för andra Lövsta-kvalet – ny plats för tredje kvalet
Lo Dahlqvist Mörkenstam gör debut i serien 19-åriga valacken Welton Five. Foto: Privat

I startfältet på Grevagården finns flera välbekanta namn, men också nytillskott. Arrangören berättar i ett pressmeddelande att unga ryttaren Lo Dahlqvist Mörkenstam gör debut i serien med den rutinerade 19-åriga valacken Welton Five.

Valacken har dock gått serien tidigare och vann den allra första upplagan av Lövsta Future Challenge Unga Hästar tillsammans med tränaren Clara Espinosa.
– Att få vara med och tävla i Lövsta Future Challenge har länge varit en dröm för mig så det känns fantastiskt roligt att få förverkliga den. Vårt mål är att ha roligt på banan och göra vårt bästa samt att inspireras av alla duktiga ryttare på plats, säger Lo Dahlqvist Mörkenstam i pressmeddelandet.

Eftersom tävlingen arrangeras med flera restriktioner till följd av Covid-19 uppmanas intresserade att följa tävlingen digitalt via Equisport, som sänder live hela helgen.

Den tredje kvaltävlingen i serien skulle gått i samband med elitdressyren på Djursholm vecka 37, har ställts in. Det tredje kvalet av Lövsta Future Challenge rids i stället under Breeders Trophys dressyrvecka den 23 – 27 september.

Nuvarande ranking i serien.

Start- och resultatlistor, Grevagården

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden