Hoppning
4 oktober 2023 05:50

Dags för Breeders hoppvecka

FlyingeOnsdag morgon drar hoppningen i gång på Breeders. En höjdpunkt under veckan blir lördagens testridning av 5-åringarna med världens bästa hoppryttare, Henrik von Eckermann, i sadeln. Ridsport finns på plats och håller dig uppdaterad.

Dags för Breeders hoppvecka
Lina Linell och Pacific som segrade i fjolårets 5-årsfinal. Foto: Roland Thunholm

De första att prova hindren i stora ridhuset på Flyinge är 4-åringarna, och därefter följer Warm up för 6-åringar.

Runt lunchtid är det dags för första finalomgången för de 6-åriga hästarna som kvalat till Breeders. De 55 hästarna tar sig an en 1.25-bana designad av veckans banbyggare Peter Lundström. Samtliga tre topphästar från 5-årsfinalen i fjol finns i startfältet, Pacific som rids av Lina Linell, Norton ML, i år med Jörgen Larsson i sadeln och Shape of You som rids av Henrik Tapper.

Därefter är det ett stort startfält med 5-åringar som gör sin första finalomgång på 1,20-hinder. De är 86 till antalet, och fjolårets segrare bland 4-åringarna, No Doubt, finns i startfältet men med ny ryttare, Sofia Farman Zetterman.

Klassen följs av Prospects i samma åldersgrupp.

7-åringarna avslutar första hoppdagen

När nästan 300 starter har avverkats är det dags för de 13 hästarna i 7-åringarnas startfält, och då har det hunnit bli onsdag kväll.

Något många ser fram mot är fredagskvällens auktion på elitstammade hoppföl, liksom lördagens provridning, som beräknas börja kl 18 på lördagsvällen.

Ytterligare en höjdpunkt är finalen för 6-åringarna på söndag, där de fem bästa 6-åringarna samt vinnaren av SWB Stallion Trophy får biljett till Gothenburg Horse Show 2024, i ett samarbete med Lövsta Future Challenge Jumping.

Veckan avslutas med de 3-åriga hästarna, då bland annat SWB Rikssto i hoppning ska utses. Under dagarna avgörs också hoppklasser för vuxna hästar.

Ridsport är på plats hela veckan och bevakar evenemanget.

Startlistor på Equipe
Equisport sänder
Elitfölkatalogen till fredagens auktion
Allt om SWB Equestrian Weeks

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden