Ponny
17 maj 2023 06:20

Dags för ponny-SM i dressyr

MästerskapPonny-SM i dressyr ligger tidigare än vanligt i år. På torsdagen rids de första SM-klasserna och i helgen delas medaljerna ut. Här är allt du behöver veta för att följa den spännande upplösningen. "Tidigare har SM och EM ofta krockat, jag ser verkligen fram emot att se alla mötas nu", säger landslagsledaren Anette Svanberg.

Dags för ponny-SM i dressyr
Fjolårets svenska mästare i kategori C, Hanna Järvinder, flankerad av silvermedaljören Wilma Bornhager och bronsmedaljören Tilde Garmark. Foto: Roland Thunholm

Med start på torsdag arrangerar Falu Ryttarsällskap Folksam Ponny-SM i dressyr. Först ut är kategori B, C och D grupp 1 (ryttare upp till 16 år). Grupp 2 (ryttare mellan 17 och 20 år) kategori C och D startar på fredagen. SM-medaljerna delas ut på lördagen för grupp 1 och på söndagen för grupp 2.

Anette Svanberg är landslagsledare för ponnydressyren och kommer att följa SM på plats. Mycket står på spel.
– Så som SM är placerat i tiden nu är det ett utmärkt tillfälle som uttagning till både NM och EM. Så som jag fått det berättat för mig har Falu Ryttarsällskap en arena med mästerskapskaraktär, och det ska bli både intressant och väldigt roligt att se ekipagen där, säger Anette Svanberg till Svenska Ridsportförbundet.

Så rids ponny-SM i dressyr

Kategori B Grupp 1
Kval 1 i Lätt A:2
Kval 2 i Lätt A:4
Final i Lätt A:P0.

Kategori C och D Grupp 1 samt grupp 2 kategori C och D
Kval 1 i FEI Lagprogram ponny
Kval 2 i FEI Mästerskapsprogram
Final i kür

Resultaten i kval ett och två räknas samman och de 15 bästa går vidare till lördagens och söndagens final. Medaljörerna koras sedan genom en sammanräkning av kval 1, kval 2 och finalen.

Startlistor och resultat

Equisport sänder live (betaltjänst)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden