Hoppning
27 februari 2016 18:00

Daniel Svensson GP-trea

Daniel Svensson var ensam svensk i prislistan när den trestjärniga rundan i Arctic Equestrian Games toppade med lördagens Grand Prix.

Daniel Svensson och Christian K dubbelnollade till tredje plats i Grand Prix (arkivbild). Photographer Roland Thunholm

Grand Prix gick över 1,50-hinder som fick fem felfria, av 36 startande, till omhoppning. Det kunde varit sex om holländska Suzanne Tepper klarat maxtiden.

Det gick bra för Holland ändå eftersom Jur Vrieling nollade även omhoppningen och vann klart med VDL Zirocco Blue (hingst f -04 e Mr Blue-Voltaire). Både Vrieling och Zirocco verkar trivas i Norge, där de tidigare bland annat vunnit världscupen men hingsten har även spelat sin ryttare ett och annat spratt genom karriären.

Daniel Svensson och Christian K var lika bra på hinder som det holländska ekipaget men inte mot klockan och nära tre sekunder långsammare som klassens trea.

Jur Vrieling vann även 1,40-klassen, där han satt på Arezzo VDL (hingst f -05 e Chin Chin-Heartbreaker). Veckan innan vann de den tvåstjärniga GP-klassen över 1,45-hinder. Fredrik Jönsson/Tea T, som femma, var bäst av tre placerade svenskar i lördagens 1,40.