Dressyr
19 maj 2018 22:45

Dansk dubbelseger i Björbäck

VårmeetingLördagens nationella dressyr i vackra bokdungar fick dansk dominans i dagens högsta klass Intermediaire II.

Dansk dubbelseger i Björbäck
Pristagare i fagra Björbäcks Intermediaire II från vänster Martina Wikström, Jacob Nørby Sørensen, Elisabeth Roos Östberg, Johanna Due Boje och Helen Persson. Foto: Kim C Lundin

Utanför Våxtorp i nordvästra Skåne arrangerar Björbäcks Rf årligen flera uppskattade meeting. I år är det över 400 starter under tre dagar där det tävlas på lika många banor. Ett välarrangerat och gemytligt evenemang som lockar ryttare på alla nivåer då det arrangeras klasser och meetingpris inte bara på den högsta nivån utan även för LB till LA-startande.

Intermediaire II reds inför domarna Bo Åhman, Susanne Rudholm och Mollis Persson som var rörande ense om platserna ett och två, kanske för att det var samma ryttare med två hästar.  Jacob Nørby Sørensen, beridare på Gunnarlunda red tidigt i klassen med Møgelbjergs Romeo och tog ledningen på 68,235 procent. Den höll han tills det var dags för hans andra häst Boing Boing som tog över ledningen på 69,804 procent.
– En riktigt bra dag för båda två, jag tror vi åker till Aalborg och tävlar med dem till nästa helg, därför blir det bara en start här, sa Jacob Nørby Sørensen.

Boing Boing Jacob Nörby Sörensen
Segrande Boing Boing med Jacob Nörby Sörensen gör ettor på räls. Foto: Kim C Lundin

Bakom honom fanns tre ryttare som snudd på fick skiljas åt med målfoto i avdelningen 66 procent och lite till. Elisabeth Östberg med sin Ducati knep tredjeplats före Martina Wikström med Santiago(SWB). Femteplacerade Johanna Due Boje med Don Corleone(SWB) var kanske gladast av alla efter att vara på tävlingsbanan med sin häst i sin första start sedan SM-2017.

Don Corleone Johanna Dueboje
Don Corleone och Johanna DueBoje i en härlig comeback. Foto: Kim C Lundin

Resultat
Start- och resultatlistor Björbäck

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden