Dressyr
24 september 2022 09:48

Danska världsmästarekipaget splittras

FörsäljningI augusti ingick de i det danska guldlaget på VM i Herning. Nu splittras guldekipaget Cathrine Laudrup-Dufour och Vamos Amigos.

Danska världsmästarekipaget splittras
Cathrine Laudrup-Dufour och Vamos Amigos vid VM i danska Herning. Foto: Roland Thunholm

Cathrine Laudrup-Dufour och Vamos Amigos (WESTF val f 2012 e Vitalis-Blue Hors Hotline, uppf Reesink Pferde) blev hemmapublikens stora hjältar när de var ankare i danska guldlaget och individuella silvermedaljörer i både Grand Prix Special och Grand Prix kür på VM i augusti.

Nu berättar dressyrryttaren på sociala medier att hon och valackens andra ägare, brittiska Sarah Pidgely, har beslutat att valacken ska ridas av Sarah Pidgelys dotter Annabella Pidgely.

”Vamos” tog över som stallets förstahäst efter Bohemian tidigare i år. Den internationella debuten gjordes i oktober 2020 och förutom VM-medaljerna har Vamos Amigos bland annat varit tvåa i en världscupfinal. Ekipaget är när detta skrivs tvåa på världsrankningen.

”Nu är tiden kommen för vår en på miljonen, Vamos Amigos, att flytta till England och starta ett nytt kapitel med sin ägare. Vamos har varit ett rent nöje att träna och vi har tagit oss hela vägen till att bli världsmästare i lag i Herning. Han kommer att vara väldigt saknad i stallet, men jag ser verkligen fram mot att träna det nya ekipaget,” skriver den danska dressyrstjärnan på sociala medier i ett inlägg som du kan se nedan.

Brittiska 17-åringen Annabella Pidgley, som också har Gio, brittiska Charlotte Dujardins OS-häst, i stallet, tränar redan för danska stjärnan. 17-åringen har redan hunnit med att rida både ponny-EM och JEM. Sarah Pidgely är själv dressyrryttare och dressyrdomare. Annabella Pidgleys pappa är Tony Pidgley som har grundat mångmiljardföretaget Berkeley Group, ett av Storbritanniens största byggföretag.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden