Hoppning
30 januari 2018 15:32

Douglas startar inte i Bordeaux – laddar om mot GHS

Egentligen skulle Douglas Lindelöw ha ridit världscupen i Bordeaux, men nu blir Göteborg istället nästa stora tävling för ekipaget.

Douglas startar inte i Bordeaux – laddar om mot GHS
Det blir en uppladdning mot Göteborg istället för start i Frankrike för Douglas del. Arkivbild: Roland Thunholm

Nyss stod det klart att det blir en spännande världscupdebut på lördag för Irma Karlsson i Bordeaux. Egentligen skulle Douglas Lindelöw och Zacramento  (SWB, val f 2005 e Cardento-Cortus, äg Hakansson Häst AB) ha varit på plats, men de kommer inte till start enligt den ursprungliga planen.
– Zacramento kändes lite trött efter Leipzig och efter ett blodprov har han fått en lättare kurering för sina blodvärden. Därför lägger vi i stället krutet på Göteborg om några veckor, säger Douglas.

Är Zacramento okej i övrigt?
– Absolut. Jag rider honom här hemma. Rekommendationen är dock att inte tävla just nu. Vi är noggranna med alla våra hästar och särskilt med honom – han är ju vår lilla guldklimp, säger Douglas.

Efter en säsong med fyra poänggivande fina insatser i världscupen, bland annat i just Leipzig där ekipaget blev sexa, har Douglas 35 världscuppoäng.  Göteborg är sista anhalten innan finalen i Paris och det innebär skarpt läge för duon, som då har chans att utöka sin poängskörd ytterligare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden