Hoppning
22 januari 2018 16:11

Rider två omgångar till – Douglas hoppas på final

Hoppas på finalEfter gårdagens världscupplacering i Leipzig tog sig Douglas Lindelöw allt närmare finalen i Paris. "Det är så klart ett jättestort mål" berättar Douglas, som nu hoppas att formen håller i sig under sina två sista världscuphoppningar.

Rider två omgångar till – Douglas hoppas på final
Douglas Lindelöw hoppas kunna ta sig till världscupfinalen i Paris med Zacramento (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Hoppningens världscupfinal går i år i Paris, och Douglas Lindelöw hoppas att han kan ta sig dit.
– Det är så klart ett jättestort mål, ett stort avslut på inomhussäsongen, berättar Douglas för Ridsport, och tillägger att han hoppas att den fina formen han haft under säsongen håller i sig hela vägen.

Att finalen i år går i Europa är något som Douglas menar är eftertraktat av ryttarna, och det är många som satsar på att ta sig till finalen. Douglas ligger i dagsläget på en fjortonde plats i tabellen med totalt 35 poäng. Han räknar med att han behöver fem poäng till för att känna sig säker för final.

Douglas har ridit fem omgångar av säsongens världscup och tagit poäng vid fyra av dem. Tre omgångar återstår innan det är dags för den eftertraktade finalen. Men vid helgens världscuptävlingar finns inte Douglas med och jagar poäng.
– Jag hade kunnat rida i Zürich, men när jag bara har en häst på Grand Prix-nivå måste jag spara på den, förklarar Douglas, som precis som vid de andra tävlingarna kommer att rida Zacramento (SWB val f-05 e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson).

Istället blir det säsongens två sista omgångar som Douglas kommer rida vid – i franska Bordeaux om två veckor och så förstås i Göteborg i slutet av februari. Att det är just världscupklasser han då försöker han tänka bort.
– Det är fina tävlingar – jag rider varje tävling för sig och försöker att inte tänka för mycket på finalen, förklarar Douglas.

Douglas har ridit en världscupfinal tidigare, i Las Vegas, USA för tre år sedan. Då blev det en åttonde plats i finalen med Casello.
– Förrförra året när finalen var i Göteborg var jag nummer två utanför listan, säger Douglas, som hoppas på revansch och ta sig till den eftertraktade finalen den här gången.

Svenska Henrik von Eckermann ligger på en betryggande andra plats i tabellen med 57 poäng, och är redan klar för finalen. Att svenska ryttare har sådana framgångar just nu tycker Douglas är fantastiskt kul.
– Nu är jag ju lite partisk när det gäller just hoppning, men det känns som hela ridsporten har ett bra flyt just nu och det är roligt att det går bra för de andra grenarna också – inte minst vid EM, säger Douglas.

Aktuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden