Sportnytt
5 april 2019 15:04

Därför hoppar inte Malin på Gothenburg Horse Show

AvstårMalin Baryard Johnsson är i Göteborg – men utan hästar.
− Jag har ridit på Gothenburg Horse Show sedan jag var junior, så det känns konstigt, men det är mitt beslut, säger hon.

Därför hoppar inte Malin på Gothenburg Horse Show
Malin Baryard-Johnsson. Arkivbild: Roland Thunholm

Inför årets världscupsäsong beslutade Malin Baryard Johnsson att inte satsa på världscupen, och hade därmed ingen möjlighet att ta sig till finalen.
− Sedan fick jag frågan om att vara med i ett lag i GCT, Global Champions Tour, och tackade ja till det, något som innebär att jag tävlar i Mexico nästa helg. Därmed kunde jag inte rida i Göteborg, förklarar hon.

Malin ingår i Berlin Eagles tillsammans med bland andra Ludger Beerbaum, Philipp Weishaupt och Lorenzo de Luca, och Malin kommer till start först i Mexico och sedan i Miami Beach veckan efter.
− Det var inte svårt att välja GCT framför andra tävlingar. De ligger rätt i tiden och Indiana har gått fantastiskt fint. Den stora skillnaden mellan GCT och världscupen är också prispengarna, och det är förstås en viktig skillnad.

Vilka GCT-tävlingar det blir efter Mexico och Miami är ännu inte klart, men tävlingen i Stockholm i juni finns inplanerad. Hon kommer också att kunna vara med i det svenska landslaget när nationshoppningarna börjar i slutet av juni.

Det finns många duktiga unga ryttare nu. Du är inte rädd för att förlora din plats till någon av dem?
− Nej, inte så länge jag håller min nivå, säger Malin Baryard Johnsson, som har fulla dagar i Göteborg även om hon inte tävlar.
− Jag kommenterar i FEI-tv, jag gör en podd och skriver autografer, så det är en hel del jobb.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden