Dressyr, Ponny
19 september 2021 14:04

De är helgens kvalvinnare till lag-SM i ponnydressyr

SM-kvalDet har ridits kval till lag-SM för allt vad tygeln håller runt om i hela landet i helgen. Här hittar du alla de vinnande lagen.

De är helgens kvalvinnare till lag-SM i ponnydressyr
Lindelunda Sportryttare hade alla rätt i Flyinge. Foto: Catharina Brink

Det har ridits kval till lag-SM i dressyr i helgen på flera håll i landet. Hos Flyinge Ryttarförening var det Lindelunda Sportryttarförening som vann andra kvalet i sträck i zon Syd.

Individuellt vann lagekipagen Wilma Holmgren och Casino Royale i kategori D medan Angelina Brink och Weber af Kongshöj vann i kategori C. Kvalet reds i FEI Inledande program. Dagens högsta poäng landade på 74,4 procent och gick till lillebror Oliver Brink med ponnyn Chardonnay 23 i LB:1 som även var kval till Agria Pony Trophy på Elmia.

Wilmaangelina
Wilma Holmgren och Angelina Brink var dubbelt glada över både vinna i lag och individuellt. Foto: Catharina Brink

Zon Mitt och zon Central

Hos Grankärrs Gränsryttare stod hemmaklubben för lagsegern i andra omgången i zon Mitt. I laget red Hedda Ekelund/Oranjehof’s Golden Delicius, Inez Martinsson/Excellent Swingfly, Ella Gustavsson/Fama och Lovis Lönn/Daysie.

Individuellt vann lagekipaget Lovis Lönn och Daysie i kategori D med 70,694 procent medan Juni Skobe Rosén och Daylight vann i kategori C.

Täby Ryttarsällskap stod som värd för kvalet i zon Central och här var det Djursholms Ridklubb som hand om segern. Ellen Stymne/Tanzbär T, Matilda Åkerström/Tequila Rose (SWB), Malin Bredberg/Scheckenhofs Orkan, Kajsa Löveneke/Black Velvet och Ebba Lindholm/Untouchable red i laget.

Lagryttaren Ellen Stymne och Tanzbär T stod för segern individuellt på 72,130 procent. Ebba Lindholm och Untouchable blev tvåa på 71,621 procent.

20210919_131606
Bollnäs Ridsällskap tog hem kvalsegern i Hudiksvall. Foto: Privat

Zon Nord i Hudiksvall

Kvalet i zon Nord gick hos Hudiksvalls Rid o Ponnyklubb och här segrade Bollnäs Ridsällskap. I laget red Emma Hallberg/Runsås Rembranth, Lyra Blom/Dammens Pumpkin, Elsa Nordström/Nørlunds El Leconte, Julia Andersson/Sparkling Bride och Clara Jonsson/ Hedemand’s Aurora.

Individuellt gick segern till Julia Roswall och EG Dirac i kategori RÅ16 på 67,731 procent och i kategori RÅÖ vann lagekipaget Clara Jonsson och Hedemand’s Aurora med 69,167 procent. I kategori RÅ12 vann Felicia Hjalmarsson och Stenbroåsens Carlos.

Två omgångar av tre är nu ridna i Folksam ponnyallsvenska. Första omgången gick i Lätt AP:2 medan omgång två och tre går i FEI Inledande program. Finalen i lag-SM går hos Strömsholms Ridsportförening i samband med höstlovet vecka 44 och här kommer två lag från varje zon att få rida. Även här rider ryttarna FEI Inledande program första dagen och därefter FEI lagtävlansprogram andra dagen.

Resultat Flyinge Ryttarförening.

Resultat Grankärrs Gränsryttare.

Resultat Täby Ryttarsällskap.

Resultat Hudiksvalls Rid o Ponnyklubb.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden