Dressyr, Ponny
26 juli 2021 08:35

Nedräkning till ponny-SM i dressyr

Ponny-sm dressyrNu har nedräkningen börjat inför ponny-SM i dressyr. Efter ett sent avhopp från den tidigare SM-arrangören fick Grevagårdens Ryttarförening frågan om att ta över mästerskapet. Publikgränsen ligger på 3 000 personer.

Nedräkning till ponny-SM i dressyr
Elin Ullman kommer till start under ponny-SM i dressyr, men inte med sin förstaponny Morgensterns Dakar (bilden) utan med Dancer Boy.

Till helgen ska Sveriges ponnyekipage i dressyr göra upp om medaljerna på Grevagården utanför Skövde.
–  Det ska bli fantastiskt roligt. Nu räknar vi ner till invigningen, säger tävlingsledare Elina Strängby i ett pressmeddelande.

Efter ett sent avhopp från den tidigare SM-arrangören fick Grevagårdens Ryttarförening frågan om att ta över mästerskapet.
– Alla var överens om att vi skulle satsa. Vi har en väldigt sammansvetsad funktionärsstab och med lite extra hjälp från andra klubbar i området, är vi redo, säger Elina Strängby, som tillsammans med Cecilia Angshed och Eva Henriksson delar på uppdraget som tävlingsledare.

Mästerskapet avgörs under fyra dagar, med första tävlingsdag den 29 juli. För de ekipage som inte tagit sig vidare till stora finalen avgörs consolation under lördagen.
– Förutom för de yngsta ryttarna som rider B-ponny så avgörs alla finaler i kür. Det är så klart något extra för ponnyryttarna att få rida sitt eget program till egen musik, säger Elina Strängby i pressmeddelandet.

Tills ganska nyligen har pandemirestriktionerna begränsat arrangemang och tävlingar, men i och med allt fler lättnader kan också mästerskapet arrangeras mer traditionellt. Maximalt 3 000 personer får finnas i publiken.
– Äntligen börjar det likna tiden vi hade före pandemin. Nu kan vi välkomna publik och det hör verkligen ett mästerskap till. Samtidigt fortsätter vi självklart att anpassa oss och följa de riktlinjer som råder, säger Elina Strängby.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden