Dressyr, Hoppning
26 juni 2022 10:16
Ridsportplus

De är redo för NM: ”Tror det kan bli en guldmedalj”

MästerskapI dag, söndag, börjar en riktig hästfest på Flyinge med Nordiska/Baltiska mästerskapen i dressyr, hoppning och paradressyr. "Det är alltid kul att tävla i lag och alltid kul att rida mästerskap. Stämningen och atmosfären då är speciell," säger André Brandt som ingår i det svenska seniorlaget i hoppning.

De är redo för NM: ”Tror det kan bli en guldmedalj”
André Brandt representerar Sverige på mästerskapet tillsammans med Jones. Hästen på bilden är dock Helios. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

André Brandt är en av de svenska ryttarna i seniorernas hopptrupp tillsammans med Jones (KWPN val f 2014 e Carrera VDL-Carthino Z, uppf W. Dijk, äg Farman Zetterman AB).

Vi känner alla varandra och det känns som ett bra gäng med bra ryttare och bra hästar. André Brandt.

– Han är ju väldigt ung, bara åtta år,  och jag har ridit honom sedan ett år tillbaka. Det är en genomsnäll häst med mycket kapacitet och som hela tiden vill fajtas och göra rätt, säger André Brandt om Jones som gick både Falsterbo och Elmia som 7-åring förra året och dessutom hann med att debutera 1,45 med ett nedslag.

André Brandt ser fram mot mästerskapet som för hans del börjar med hästbesiktningen i dag, söndag. Förberedelsetiden har varit kort då han kom in som siste man i laget och fick besked om detta för ungefär en vecka sedan.

”Kul tävla i lag”

– Men det ska bli jättekul. Det är alltid kul att tävla i lag och alltid kul att rida mästerskap. Stämningen och atmosfären då är speciell, säger 23-åringen som har gjort NM som young rider tidigare.

Daisy-pearson-chique-choque-vd-lantamel-z-1-210715-rt
Daisy Pearson och Chique Choque vd Lantamel Z i 6-åringarnas andra semifinal i Falsterbo 2021 Foto: Roland Thunholm

För hans lagkamrat Daisy Pearson blir det första nordiska mästerskapet. Hon arbetar som beridare hos Malin Baryard Johnsson och rider 12-åriga stoet Cuba Va som tävlades av chefen tidigare.
– Jag har ridit Cuba i ungefär två år nu, från början red både jag och Malin henne men nu är det bara jag. Cuba har ett stort hjärta och litar på mig och försöker alltid göra sitt bästa, berättar Daisy Pearson om stoet som hon har gjort några 1,45-klasser tillsamman med.
– Det är min första NM-start så det ser jag verkligen fram emot och så kul att rida i lag. Jag hoppas att det känns bra så att vi får starta individuell final också.

Känner varandra

Daisy Pearson och André Brandt har sällskap av Ottilia Lindgren/Come on Conrad och Andrea Person/F. Las Vegas i det svenska seniorlaget i hoppning.
– Vi känner alla varandra och det känns som ett bra gäng med bra ryttare och bra hästar. Jag tror det kan bli en guldmedalj för laget, säger André Brandt.

Lagfinalen rids redan på tisdag, onsdagen är vilodag och på torsdag rids den individuella finalen.
– Jag skulle vilja ha stora förhoppningar även individuellt, men min häst är ju ung och jag vet inte hur han kommer reagera på så många rundor och så många dagar. Det blir fem rundor på fyra dagar. Men det känns som att han är i bra form och väl förberedd. Han är en fajter och kämpar alltid. Och jag ser det som en fördel att det ska bli varmt för min häst har mycket energi.

Mästerskapet i hoppning börjar med klasser för ponnyer och children i dag, söndag, och avslutas på torsdag med individuella finaler för seniorer, juniorer och unga ryttare.

 

Mästerskapet i dressyr börjar i dag, söndag, med lagtävling i paradressyr, för children och ponny.

Även dressyren avslutas på torsdag, med bland annat kür för juniorer och unga ryttare.

Start- och resultatlistor

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden