Avelsnyheter, Hoppning
13 maj 2022 11:56

Fler nyheter för Breedersveckan i hoppning

Breeders TrophyMöjlighet till fler starter även för dem som inte går till final och en annorlunda första klass. Det är några nyheter för 30-årsjubilerande Breeders Trophy. "Vi har lyssnat på deltagarna", säger Tomas Torgersen i tävlingsledningen.

Fler nyheter för Breedersveckan i hoppning
Sandra Carlsson jublar efter sin Breedersseger med Prince 2020. Foto: Roland Thunholm

Nyheten om Breeders Trophy i hoppning presenterades under en presskonferens på fredagen.

Nu får alla möjlighet att göra tre rundor. Tomas Torgersen.

– Breeders är en unik tävling, det är i princip enda tävlingen där uppfödarna hamnar i rampljuset och kan få en prispeng. Vi tror att det betyder mycket för uppfödarna att vinna en Breederstitel, säger Helén Uddefors, vd för SWB.

Arrangemanget fyller 30 i år och en del extra festligheter är utlovade.
– Vi ska göra de här veckorna och fälttävlanshelgen till något alldeles extra, fortsätter hon och syftar till SWB Equestrian Weeks som börjar med dressyr vecka 39, har hoppning vecka 40 och fälttävlan vecka 41.

Dressyren och hoppningen går på Flyinge och fälttävlan på Gärds.

 

När det gäller hoppningen kommer första klassen i år ha mer karaktär av en uppvärmningsklass än tidigare, med 5 cm lägre hinder.
– Det är något som vi har hört när vi har gjort enkäter och undersökningar. Vi har också lyssnat på deltagarna som gärna vill ha möjlighet att göra fler starter när de är här, så nu får alla möjlighet att göra tre rundor med en vilodag mellan dag två och tre, säger Tomas Torgersen i tävlingsledningen.

Mer för 4-åringarna

En annan nyhet är att det blir en så kallas prospectklass även för 4-åringar. Dessa klasser var nya förra året och riktar sig till SWB-hästar som inte är klara för Breeders.
–  De som inte är klara kan ändå få komma ut, vara i miljön, få synas och få nya erfarenheter, säger Tomas Torgersen.

 

Riders Cup är också ett nytt inslag i SWB Equestrian Weeks och även detta har utvecklats och får i år två tourer som är öppna för lite äldre SWB-hästar. Det blir en tour på 1,15-1,20-nivå och en tour på lite högre nivå.
– Här är det först till kvarn för anmälan som gäller förutsatt att man har kvalat, säger Tomas Torgersen.

Fler starter

Arrangören tror också på fler startande än de senaste åren då årgångarna har blivit större. Planen är ändå att tävlingarna ska vara klara senast klockan 21.

Liksom tidigare är Breeders enda möjligheten att kvala till SWB Trophy i Scandinavium.

Breeders Trophy, arrangörens webbplats

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden