Avelsnyheter, Dressyr
13 maj 2022 15:02

Fullmatad Breedersvecka i dressyr

SWB Equestrian WeeksDet blir full fart under årets Breedersvecka i dressyr, samtidigt lovar arrangören att förra årets nattföreställningar är borta. "Vi har gjort noggranna beräkningar," säger Tomas Torgersen i tävlingsledningen.

Fullmatad Breedersvecka i dressyr
Springbank II VH och Yara Reichert vann Breeders i dressyr för 7-åringar 2021. Foto: Roland Thunholm

Nyheterna och upplägget gällande 30-årsjubilerande Breeders Trophy i dressyr presenterades under en presskonferens på fredagen.

Hoppningen har en hel del nyheter och fälttävlan får ett helt nytt format för 4- och 5-åringarna.  Dressyren är den gren där det mesta är sig likt.
– Men nu ska alla få möjlighet att komma in och tävla minst två klasser. Det blir en consolationklass som det går att kvala till finalen i från, säger Tomas Torgersen i tävlingsledningen.

Dressyren inleder SWB Equestrian Weeks och kommer också att bjuda på nationella GP-klasser som avslutas med en kür.

Färre starter

Förra året höll Breeders i dressyr på sent på kvällarna, detta berodde bland annat på att kvalgränsen var sänkt vilket gjorde att fler ekipage än tidigare tog sig till Breeders. Nu är de pandemireglerade kvalgränserna borta och därmed tror arrangören att det blir färre starter än 2021.
– Vi har gjort noggranna beräkningar och tidsschema och ingen dag ska behöva sluta senare än klockan 21, säger Tomas Torgersen.

Det blir även en fortsättning på SWB Prospects som lanserades förra året under dressyrveckan. Det är för SWB-hästar som inte är riktigt klara för Breeders och går på en nivå lägre än Breeders i motsvarande ålder.

SWB Riders Cup blir kvar

Även SWB Riders Cup, för dem med äldre SWB-hästar, kommer att finnas kvar i dressyren. Lövsta Future Challenge får också plats under veckan, liksom en elitfölauktion.

 

SWB Equestrian Weeks börjar med dressyr på Flyinge vecka 39, har hoppning på samma plats vecka 40 och fälttävlan på Gärds utanför Kristianstad vecka 41.

Arrangörens webbplats

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden