Avelsnyheter, Fälttävlan
13 maj 2022 09:58

Nytt format för Breeders

Breeders TrophyI år blir det ett helt nytt format för 4- och 5-åringar i fälttävlans Breeders Trophy. "Vi har bland annat tittat på hur de gör i Storbritannien", säger Tomas Torgersen i tävlingsledningen.

Nytt format för Breeders
Anna Nilsson och Duke of Stars vid Breeders på Gärds 2021. Foto: Roland Thunholm

Nyheten om Breeders Trophy i fälttävlan presenterades under en presskonferens på fredagen.

Vi har fört en dialog med både arrangörerna i Gärds och fälttävlanskommittén om hur upplägget ska vara för att vaska fram morgondagens hästar. Tomas Torgersen.

För de 4- och 5-åriga hästarna blir det ett helt nytt koncept som innebär att championatet klaras av på en och samma dag.
– Vi tror att vi kommer att kunna hitta fler möjliga fälttävlanshästar på det sättet, säger Tomas Torgersen i tävlingsledningen.

Det nya formatet innebär att ekipagen gör alla tre moment i ett svep med ett gångartstest först, direkt följt av några banhoppningshinder och därefter några terränghinder. Bland terränghindren ska de viktigaste typhindren finnas med.

– Vi har bland annat tittat på hur de gör i Storbritannien, fortsätter Tomas Torgersen som hoppas att det nya formatet ska locka fler att starta Breeders i fälttävlan än tidigare då championatet gick över fler dagar.

”Så många som möjligt”

– Vi vill få dit så många som hästar som möjligt och tror att detta är ett sätt. Vi har fört en dialog med båda arrangörerna i Gärds och fälttävlanskommittén om hur upplägget ska vara för att vaska fram morgondagens hästar.

4- och 5-åringarna kommer att bedömas liksom tidigare och planen är att det ska finnas med en internationell domare i bedömningsteamet.

6-åringarna går en tävlingsklass på enstjärnig nivå liksom tidigare.

Breeders i fälttävlan går under Gärds RF internationella meeting den 14-16 oktober. Då rids även SM.

Kval- och finalregler, Breeders 2022

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden