Fälttävlan
17 april 2022 15:25
Ridsportplus

Justerad Anna Nilsson på pallen i Gärds med sin ”pensionär”

InternationelltNär hon vann SM-guld tillsammans med Candy Girl förra året sa hon att det var dags för stoet att lämna tävlingsbanan. En allvarlig skada i januari ändrade dock på planerna och på söndagen blev ekipaget tvåa i Gärds CCI3*-S. "Jag kände att jag behövde en runda på en äldre häst som jag känner och litar på," säger Anna Nilsson som genomförde tävlingen med tejpad axel.

Justerad Anna Nilsson på pallen i Gärds med sin ”pensionär”
Anna Nilsson och Candy Girl när de tog SM-guld i höstas. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  När Anna Nilsson och Candy Girl (HANN sto f 2005 e Contendro I-Argentinus, uppf Zuchthof Fries, Northeim,äg Anna Nilsson och Björn Leander) tog SM-guld i höstas sa ryttaren att det var slutet på stoets tävlingskarriär. Men det blev i allafall en start till det här året innan avelsboxen väntar.

  Jag minns inte så mycket av olyckan. Anna Nilsson.

  Anledningen är den allvarliga skada med fyra brutna revben, brutet nyckelben, punkterad lunga och ruptur i en muskel i skuldran som ryttaren fick när hon trillade av en unghäst i januari.
  – Jag minns inte så mycket av olyckan, men jag red en unghäst och det blåste rätt så mycket, säger 59-åringen som har ingått i det svenska landslaget till och från under sin karriär.

  Det blev sjukhusvistelse och en lång rehab-period som fortfarande pågår. Och nu har trotjänaren Candy Girl fått ingå i arbetet för att komma tillbaka.
  – Jag kände att jag behövde en runda på en äldre häst som jag känner och litar på, säger Anna Nilsson som var en av få inom tiden i söndagens terräng som reds i fantastiskt påskväder.

  Snabb häst

  I konkurrens med 33 andra slutade det svenska ekipaget tvåa i klassen efter att ha klättrat från den fjärde plats det hade efter dressyr i hoppning genom söndagens felfria terräng. Ekipaget slutade på sitt dressyrstraff 30,0.
  – Candy Girl är snabb och det var ett fint flyt i terrängen, säger Anna Nilsson.

  Vad som väntar Anna Nilsson i tävlingssammanhang härnäst vet hon inte riktigt.
  – Nej, jag får hem och känna efter hur det känns nu och smälta detta, sedan ska jag försöka göra upp någon plan för året.

  Tysk vinnare

  Tysklands Dirk Schrade och Casino 80 (HOLST val f 2010 e Casillas 2-Claudio 8, uppf Behrend Jacobs, äg Freya Rethmeier) höll i sin ledning och vann.

  Dirk
  Dirk Schrade – helgens stora vinnare. Foto: Privat

  Mantorpsryttaren Katrin Norling, som ingår i den svenska utmanartruppen, blev trea med Hulliebullie och fyra med Fernando-Ukato.

  Resultat, CCI3*-S

  På det internationella meetinget, som arrangeras av Kristianstad International Eventing och Gärds Ryttarförening, reds också en CCI2*-2 med nästan 70 starter. Här blev det danskt i topp genom Simone Vinther/Abildgaards Synergi. Bästa svenska ekipage blev Wilma Bertilsson som slutade fyra tillsammans med Flavius 56. Detta efter en stark upphämtning från den 18:e plats ekipaget hade efter lördagens inledande dressyr.

  Resultat, CCI2*-S

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden