Fälttävlan
17 oktober 2021 16:53
Ridsportplus

Candy Girl avslutar karriären med SM-guld: ”En fantastisk resa”

MästerskapDet blev rutinerade Anna Nilsson och hennes Candy Girl som tog hem SM-guldet hos Gärds Ryttarförening på söndagen. Det är ekipagets andra SM-guld och blir också avslutningen för det 16-åriga stoets tävlingskarriär. "En kul avslutning både på säsongen och Candy Girls karriär," säger Anna Nilsson.

Candy Girl avslutar karriären med SM-guld: ”En fantastisk resa”
Anna Nilsson och Candy Girl på väg mot sitt andra SM-guld. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Inför söndagens trestjärniga terräng, som reds i soligt och krispigt höstväder, ledde Anna Nilsson och Candy Girl (HANN sto f 2005 e Contendro I-Argentinus, uppf Zuchthof Fries, Northeim,äg Anna Nilsson och Björn Leander) med totalt 31,1 straff med sig från lördagens dressyr och hoppning.
– Det var någon liten miss i dressyren, säger Anna Nilsson som ändå höll ihop det hela vägen och såg till att Candy Girl fick avsluta sin karriär genom att ta sitt andra SM-guld.

Hon är en liten häst med ett jättestort hjärta. Det har varit en fantastisk resa med henne. Anna Nilsson.

Men det var tajt i toppen med Katrin Norling/Fernando-Ukato 2,1 straff efter och Aminda Ingulfson/Joystick 2,7 straff efter.

Frida Andersén och Stonehavens Baby Blue var första av de 26 SM-ekipagen som tog sig runt banan med en dubbelnolla i protokollet.

Vattenkomplex

Ett vattenkomplex i mitten av den drygt 3,5 km långa banan satte ekipagen på ett prov som många klarade galant. Det började med ett nedhopp över en stock och ner i vatten, över en liten brygga i vattnet, sedan ett upphopp på fast mark, följt av en tvär högersväng tillbaka ner i vattnet. Där skulle ekipagen ta sig över en stock och ner i vattnet igen, fortsätta upp ur vattnet där två hinder kom direkt med ett långt, bestämt galoppsprång mellan sig.

Det var omvänd startordningen i terrängen med och när Aminda Ingulfson satte en säker felfri runda med Joystick satt det det press på dem som kom efter att leverera för att kunna ligga kvar på medaljplats.

Snopet avslut

För Katrin Norling och Fernando-Ukato blev det ett snopet avslut. Valacken såg gått gående ut med fina språng i början av banan, men kom snart fram ur ett skogsparti utan sin ryttare. Både häst och ryttare såg ut att ha klarat separationen från varandra bra, men blev alltså uteslutna ur terrängen.

Anna Nilsson och hennes rutinerade Candy Girl gjorde inga misstag och gav ett säkert intryck. När det skånska ekipaget gick i mål utan fel stod det klart att ekipaget blev svenska mästare 2021.

– Hon har skött sig jättebra. Jag är jättenöjd med henne. En kul avslutning på säsongen och hennes karriär, säger Anna Nilsson som har haft det 16-åriga stoet sedan hon var fyra år.

Candy Girl har gått UVM, Nations Cup, vunnit fyrstjärnig klass, varit placerad i Breeders och tagit både SM-guld och SM-silver tidigare.

Ny karriär

Nu blir det en ny karriär för stoet i avelsboxen.
– Det är kul att sluta på topp, säger Anna Nilsson.
– Hon är en liten häst med ett jättestort hjärta. Det har varit en fantastisk resa med henne, fortsätter ryttaren som har några yngre förmågor hemma i stallet.

Aminda Ingulfson/Joystick tog silver och Jonna Britse/Quattrino tog brons efter en felfri terrängrunda som lyfte ekipaget från den fjärdeplats det hade efter dressyr och hoppning.

SM för seniorer var också en internationell CCI3*S med totalt 34 startande med gäster från  Indien, Tyskland, Danmark och Norge. Den klassen vanns av Norges Emilie Lindgren Laumann/Heinsgaardens Chillo med Anna Nilsson och Candy Girl som bästa svenska ekipage med en tredje plats.

Resultat, SM

Resultat, CCI3*S 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden