Ponny
15 maj 18:24
Ridsportplus

De går vidare till final i lag-SM

NationelltFem zoner i ponnyernas elitserie i hoppning har avgjorts i helgen och nu är det klart vilka som får hoppa lag-SM. "Nu ser vi fram mot att få rida på stora gräsbanan framför slottet på Strömsholm, så som det "ska" vara", säger Christina Almtun, lagledare för Föreningen Mantorpsryttarnas vinnande lag i zon Öst.

De går vidare till final i lag-SM
Mantorpsryttarnas lagledare Christina Almtun tillsammans med Lisen Högström, Noomi Skobe Rosén, reserven Josefin Wangberg, reserven till fots Alicia Boström, Tuva Svensson och Lovisa Willenhed till häst. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Föreningen Mantorpsryttarna vann både sista omgången och sin zon, zon Öst, hos Västervikortens Ryttarförening på lördagen.

De gillar verkligen att rida i lag, jag tror man måste vara en speciell sort som ryttare för att göra det. Christina Almtun.

– Det var så roligt. Västervik är en bra tävlingsplats, bra underlag och det var trevliga ridbara banor, säger Mantorps lagledare Christina Almtun.

Det var bara tre lag till start när tredje och sista omgången reds och Mantorpsryttarna vann med 12 fel i grundomgången.
– Alla tre lag har duktiga ekipage, jag tror att det var mycket nerver med i dag. Men våra tjejer lyckades få till det när det behövdes som mest. Jag upplevde dem som avslappnade och de hade väldigt roligt under dagen. Vi hade med en reserv med häst och vår sjätteryttare var också med till fots. Jag tror det spelar in att ha hela sitt lag på plats, fortsätter Christina Almtun.

I segerlaget ingick Noomi Skobe Rosén/Little Miss Magic, Tuva Svensson/Ernst Julio Gallo, Lovisa Willenhed/Harqvie Bella och Lisen Högström/Munsboro Grey Ghost.

”Passar inte alla”

– De gillar verkligen att rida i lag, jag tror man måste vara en speciell sort som ryttare för att göra det. Det passar inte alla, säger Christina Almtun.

Mantorps lag är ungt, men två av tjejerna var med och red final i lag-SM i höstas. Nu blir det en andra final för dem.
– Nu ser vi fram mot att få rida på stora gräsbanan framför slottet på Strömsholm, så som det ”ska” vara, säger Christina Almtun som också vill passa på att hylla deltagarna i motståndarlagen för fint idrottsmannaskap.
– De var de första att gratulera oss till segern trots att de själva förlorade. Det var fint att se.

Enda laget

Mantorps seger i zon Öst innebär att föreningen är enda laget därifrån som går vidare till lag-SM på Strömsholm första helgen i juni.

Resultat, Västervik

På söndagen avgjordes tredje omgången i zon Nord hos Rekasta Ridsällskap. Sju lag kom till start och Jump Club Ridsportförening vann som enda lag med 0 fel i grundomgången.

I segerlaget ingick Selma Gustafsson Thelin/LLS Easy Peasy, Sophie Wahlen/Bright Eyes, Tilda Sandstedt/Our trendy vivendi och Willia Ohlinger Axelsson/Barravalley shadow. 

Jump Club blev också tvåa i zonen och är klart för lag-SM tillsammans med zonens vinnare Strömsholm, som kom trea på söndagen.

Resultat, Rekasta

Zon Central avgjordes med sin tredje omgång hos Runsten Equestrian med fem lag till start.

Stora Wäsby Fältrittklubb vann med 4 fel i grundomgången. I segerlaget ingick Mika Lundh/Cullagh Dawn, Ruben Sundberg/Snapchat, Viggo Bergstrand/Rathcline Buachaill och Thea Gråberg/Uranie De Stankou.

Stora Wäsby blev också totalsegrare i zonen och tar med sig Runsten Equestrians till finalen på Strömsholm.

Resultat, Runsten

Zon Väst avgjordes hos Halmstads Fältrittklubb på söndagen. Harplinge Ridklubb vann efter en omhoppning mot Föreningen Trollhättans Sportryttare som båda hade 16 fel i grundomgången. I omhoppningen slutade Harplinge på 8 fel och Trollhättan på 12 fel.

I Harplinges vinnarlag ingick Hannah Blomberg/Altaskin Chocolate, Vera Forslund/Pepper Diamond, Charlie Wittzell/Robin Aille och Tyra Forslund/Ti Chip Boy.

Fem lag kom till start.

Harplinge vann också zonen totalt och får sällskap av tvåan Billdals Ridklubb till Strömsholm.

Resultat, Halmstad

Zon Syd avgjordes hos Frosta Ryttarförening på söndagen.

Fyra lag startade och segern gick till Flyinge Ryttarförening efter omhoppning mot Österlens Ridklubb. Båda lagen var felfria i grundomgången.

I omhoppningen gick det inte Österlens väg och Flyinge tog hem segern,

I det vinnande laget ingick Elsa Darlington/Lavally Sam, Jonathan Hansson/Stald Fox’s Mr Fox, Elin Andersson/Hembys Ronaldo och Mathilda Hansson/K-Little Hero D´18.

Flyinge vann också zonen totalt och tar med sig tvåan Trolleholms Ryttarförening till Strömsholm.

Resultat, Frosta

Sedan tidigare är det klart att Vindelns Ridklubb och Stöcke Ponnyförening får starta lag-SM genom att vara etta respektive tvåa i zon Polar.

Totalställning 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden