Debatt
18 december 2013 18:59

De nya reglerna för SM 2014

Det här gör mig uppriktigt arg. Då jag i sex månader varit kvalificerad till att rida Young Rider SM 2014 inomhus har jag planerat för detta och valt bort att rida vissa tävlingar, som till exempel att försöka kvala till Kraft Cup i Skandinavium och Swedish Riders Trofy. Jag har en ung häst där vi måste välja med omsorg vilka klasser som ska ridas. Jag har inte flertalet hästar på den nivån och kan välja. Idag, mindre än två månader innan SM äger rum publicerar Svenska Ridsportsförbundet de nya reglerna. Dessa reglerna innebär att jag inte längre är kvalificerad att rida. Det som gör mig argast är att de publiceras när tävlingssäsongen väl är slut. Alla som håller på med ridsport vet att det är ont om tävlingar i januari och februari (SM är den 12 februari 2014). Detta betyder att det ges i princip ingen möjlighet att kvalificera sig nu.
Jag har absolut inga problem med hur de nya reglerna är utformade. Tvärtom tycker jag det är steget bättre än hur de såg ut förut, men att publicera det idag, som nämnt, mindre än två månader innan, är inte ok.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden