Hoppning
28 augusti 2021 18:30

De segrade i Champion of the Youngsters

UnghästtävlingJörgen Larsson och Spencer landade högst på pallen i 6-åringarnas final på Grevagården under lördagen. En stund senare gjorde Stephanie Holmén om tricket med Red Carpet i 7-åringarnas final. Se vilka fler som red sig till placering i tioårsjubilerande Champion of the Youngsters.

De segrade i Champion of the Youngsters
Stephanie Holmén och Red Carpet segrade i 7-årsfinalen på Champion of the Youngsters. Foto: Anna Nyberg

Det blev Jörgen Larsson och Spencer som tog hand om segern i 6-åringarnas final på Grevagården. Därmed fick Spencer en finalbiljett till Lövsta Future Challenge Jumping som avgörs under Gothenburg Horse Show i februari 2022. Hästens ägare, Maria Östman, rider Spencer i vanliga fall men på grund av en skada har Jörgen Larsson tagit över tyglarna ett tag.

– Jag har haft Spencer sedan han var fyra och han har utvecklats fantastiskt bra hela tiden. Han har bland annat tävlat i Falsterbo och kommer härnäst att vara med i uttagningen inför unghäst-VM i Zangersheide. Jag är så glad att min häst får chansen att tävla i Scandinavium nästa år, säger Maria Östman i ett pressmeddelande.

Finalklassen gick i 1,30 med bedömningen A:1a och 30 hästar kom till start. Hälften gick till omhoppning.

De övriga ekipagen som kvalade till GHS-finalen var Thomas Ryan med Secret Star, Jüri Sokolovski med Edith, Sissela Smith med Daquars Dream CC och Carl-Walter Fox med Eka First Navy Jack.

Nästa kvaltillfälle blir i samband med Breeders Trophy under SWB Equestrian Weeks den 5-10 oktober. Här tar sig ytterligare fem hästar vidare till finalen. Dessutom delas en extra finalbiljett ut till vinnaren av SWB Stallion Trophy. I Göteborg får de svenska hästarna möta tio internationella unghästar.

Stephanie Holmén tog storslam

Efter 6-åringarna var det dags för 7-åringarna att göra upp över 1,40-hinder. Segrande i klassen blev Stephanie Holmén med Red Carpet. Dessutom tog hon en tredjeplats och en sjätteplats med Skylander VS respektive Jolene AK. Tvåa blev André Brandt med Magic Parks Jones medan Kajsa Björe blev fyra med Kereen Cobra. Jörgen Larsson tog den sista och sjunde placeringen med Look At Cavett (SWB). Klassen bjöd på 27 starter.

Resultat 6-åringar.

Resultat 7-åringar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden