Dressyr
20 november 07:40
Ridsportplus

Denise Ljungkvist och Soéga GP-vinnare: ”Bättre och bättre”

NationelltDenise Ljungkvist och Soéga slog till med seger personbästa i Grand Prix i sin avslutning på säsongen. "Soega har kommit tillbaka väldigt bra efter de två buköppningarna och alla komplikationer hon åkte på," säger ryttaren.

Denise Ljungkvist och Soéga GP-vinnare: ”Bättre och bättre”
Denise Ljungkvist och Soéga. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Denise Ljungkvist och Soéga (SWB sto f-07 e Sandakan-Amiral, uppf Anette Eriksson, äg Denise Ljungkvist) fick bäst betyg när det reds Grand Prix hos Lunds Civila Ryttarförening tidigare i veckan.

Det var väldigt skönt att avsluta årets säsong med en så här bra ritt med personbästa. Denise Ljungkvist.

– Det kändes väldigt bra. Soega var väldigt avspänd och med mig genom hela programmet och blev bara bättre och bättre allt eftersom, berättar Denise Ljungkvist.

Hon är extra nöjd med sista linjen, uppridning på medellinjen med passage-piaff-passage. Det var domarna också och det blev flera åttor för avslutningen.

Klar etta

Totalt fick segerekipaget ihop 73,297 procent och hölls som klar etta av alla domare i det elva ekipage stora startfältet. Det var också personbästa för det eleganta ekipaget som tävlar för Helsingborgs Fältrittklubb.

– Det var väldigt skönt att avsluta årets säsong med en så här bra ritt med personbästa och en fin känsla efter året vi haft, fortsätter Denise Ljungkvist.

Ekipaget representerade Sverige på U25EM för några år sedan och har också NM-guld på meritlistan innan ett kolikanfall med två efterföljande buköppningar kunde ha fått slut på karriären helt och hållet 2019.

– Soega har kommit tillbaka väldigt bra efter de två buköppningarna och alla komplikationer hon åkte på. Jag är väldigt tacksam för hennes envishet som nog är anledningen till att hon klarat att komma tillbaka så här bra, säger Denise Ljungkvist som kunde börja tävla sin stjärna igen 2021.

”Fräsch och fin”

– Planen framåt är att träna på som vi gör nu i vinter så får jag se hur hon känns när tävlingarna drar igång i vår. Men hon känns väldigt fräsch och fin just nu.

Denise Ljungkvist har dessutom nyligen flyttat och utökat sitt samarbete med Marita Strauch på Bergsjöholm.

Matias Jansson/Constantine P blev tvåa i GP-klassen med 69,855 procent.

Under tävlingen reds också några Intermédiaire-klasser.  I Intermédiaire I med nio startande gick segern till Dagstorpsortens Ryttarförenings Beatrice Ivarsson/Charles med 69,363 procent.

I  Intermédiaire II vann Erna Axelsson/Aagreen’s Mingus, Hässleholms Ridklubb. Denna klass hade sex startande och segerekipaget slutade på 65,245 procent.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden