Hoppning
30 juli 2021 18:40
Ridsportplus

Det är öppet för skrällar

Inför OS i TokyoChristel Behrmann analyserar startfältet inför OS och bjuder på sina bästa tips om hur det går i medaljstriden.

Det är öppet för skrällar
Kan Hello Jefferson ta hem OS? Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Endast två rundor, i stället för som tidigare fem, gör att OS-hoppningens individuella tävlan blir mer som en vanlig Grand Prix. Enligt många är uthållighetsmomentet, och det speciella med just ett OS, borta. Det öppnar också för skrällar.

Troligen blir det ändå de ekipage vi brukar se i toppen som gör upp om medaljerna. Det kan utmynna i en duell mellan tidigare världsettan Steve Guerdat och ryttaren som nyligen gick om honom, Daniel Deusser.

Har fler hästar att välja mellan

Båda har gjort väldigt jämna resultat.

Daniel Deusser har ridit GCT och matchat sina hästar både där och i St Tropez.

Listan på utmanare till Deusser kan göras hur lång som helst (och kan mycket väl innehålla svenskt, främst i form av Peder Fredricson med All In) men mycket lutar åt britten Ben Maher, eller hans kollega Scott Brash. Ben Maher vann nyligen den femstjärniga Grand Prixen i Valkenswaard med Explosion. Vad Scott Brash kan göra med Hello Jefferson visade han nyligen i Stockholm.

– Det finns ingen Grand Prix som den här hästen inte kan vinna, sa han då till SVT Sport.

Om Hello Jefferson kan ta hem OS-guldet återstår att se.

Fakta

Det svenska laget

Henrik von Eckermann  King Edward

Peder Fredricson  H&M All In

Malin Baryard Johnsson H&M Indiana

Reserv på plats i Tokyo:

Rolf-Göran Bengtsson Ermindo W

Fakta

Ridsport tippar medaljerna

  • Favoriten: Daniel Deusser. Tysken klev upp på världsrankningens förstaplats i juni. Tävlade i vintras i Florida för att bibehålla tävlingsformen. Noggrann-hetens mästare kommer inte att lämna något åt slumpen med Killer Queen VDM.
  • Utmanaren: Steve Guerdat. Ryttaren som vågar säga nej till GCT och som varit tveksam till OS. På plats lär han dock vara taggad att sätta Deusser på plats och är alltid lika jämn och bra. Nominerad med Venard de Cerisy och Victorio des Frotards men har också Albführen’s Maddox.
  • Skrällen: Ben Maher och Explosion W är ett världsekipage som har allt vad som krävs för att vinna ett OS-guld. Säkert sugen på att följa upp Nick Skeltons triumf från Rio.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 12/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden