Sverige
4 juni 12:17

Hästägaren om vad som hände med försvunna hästen Luna

TragediHästen Luna var försvunnen i tre månader innan hon hittades död. Nu väljer hästägaren att berätta mer om dödsorsaken och var hästen hittades.

Hästägaren om vad som hände med försvunna hästen Luna
2-åriga Luna var försvunnen sedan i mitten av februari. I maj hittades hon avliden. Foto: Privat

Den tvååriga hästen Luna försvann från sin hage i Gryta, Norrtälje, i mitten av februari i år. Genom Facebookgruppen Hitta Luna skapades stort engagemang och ett flertal personer har hjälpt till i sökandet efter hästen. Ungefär tre månader senare, i mitten av maj, hittades Luna död. Dödsorsaken har sedan dess varit okänd, men nu går hästägaren och hennes familj ut med ännu ett uttalande.

I Facebookgruppen Hitta Luna skriver Mirah Westerlund:

”Hej!
För att kunna släppa alla spekulationer gör vi ett sista inlägg för att berätta vad som hänt. Luna har gått ned sig i ett dike cirka 1 km från gården. Området är avsökt med både hund och flertalet gånger med drönare, men hon har legat helt under vatten fram tills nu när det började bli torrare ute. Detta är otroligt jobbigt för oss och framförallt för min mamma som är hästägare. Vi ber er respektera detta och släppa det så att vi kan få bearbeta och gå vidare.
Gruppen kommer stängas.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden