Clinic
20 januari 2018 09:42

Die Klimke intar Flyinge

Drömclinic på GRegerande Europamästarinnan i fälttävlan Ingrid Klimke håller heldagsclinic på Flyinge med ett blandat och späckat program som spänner över alla de tre olympiska disciplinerna. Ridsport är på plats och dokumenterar, här presenteras ekipagen som ska rida och deras hästar.

Die Klimke intar Flyinge
Ingrid Klimke is in da house och fick ett varmt välkomnande av ett fullsatt Flyinge. Foto: Kim C Lundin

 

Enligt arrangören är Stora Hallen på Flyinge helt utsåld och publiken stod på kö redan när portarna slogs upp klockan 9. Huvudföremålet Ingrid Klimke kom redan under fredagen och inspekterade själv avstånden på den första bomövningen före start klockn 10.

Klimke
Ingrid Klimke förberedde själv sin clinic med hjälp av Riksanläggningarnas personal. Foto: Kim C Lundin

Ekipagen som skall rida är en blandad skara, från unga dressyrryttare till Klimke själv som rider en av hästarna som tillhör fälttävlans hoppcoach Maria Gretzer och Klimkes konkurrent på EM Malin Josefsson.

Ridsport rapporterar idag med bilder från clinicen och håll utkik efter längre referat imorogn.

Information om ekipagen som rider på clinicen från arrangören.

Grupp 1
Linn Larsson
 : Linn fyller år den 20 januari och firar på bästa sätt genom att vara med och rida för Ingrid, Linn har en tysk beridarexamen, tävlat upp till Intermediare II dressyr, driver idag ML Dressage tillsammans med sin sambo Martin Umareus. Hon rider den 4 åriga Aqua som är ett sto e Tomahawk – Skovens Rafael, ägs o uppfödd av Lena Nyström.
Michaela Långberg: Michaela har gått unghästutbildningen och går Beridarprogrammet på Flyinge och rider på hästen Amarit som är hennes egen. Amarit är en 5 årig valack e: Hamilton – Voltaire. Michaela tävlar i både dressyr, fälttävlan och hoppning.

Grupp 2
Yvonne Österholm: Yvonne är en flitig unghästryttare i dresyr som vi tidigare sett vid många avelschampionat och unghäst-VM. Yvonne rider på stoet Dorina ,SWB som är 7 år i år och ekipaget placerade sig på en 3:e plats i dressyrfinalen för 6 åringar under Breeders Trophy i höstas. Dorina är e: Belissimo M – Don Schufro som ägs och är uppfödd av Per-Arne Persson.
Pernilla André: Pernilla är diplomerad A-tränare i dressyr och har haft stora framgångar internationellt. Idag sitter hon på hästen Cash Flow som placerade sig på en 2:a plats under Breeders Trophyför 6 åringar i höstas. Cash Flow är en valack e: Cashmir – Don Romantic som är ägd och uppfödd av Eva Cavell.

Grupp 3
Ebba von Essen: Ebba är en mycket skicklig svensk dressyrryttare som ofta syns i de större tävlingsammanhangen och  hon har  många meriter internationellt. Hon rider på Machaco, ekipaget placerade sig som 4:a under finalen av Breeders Trophy för 6 åringar, ekipaget tog även hem segern i Champion of the Winners på Friends Arena som 5 åring. Machaco är en hingst född 2011 e: Maserati – Camaro M uppfödd och ägd Jeanette Joelsson.
Per Sandgaard : Per är den danske mästaren och OS-tian som blev svensk medborgare och klev rakt in i det blågula dressyrlandslaget. Per rider på hästen Charmeur är född 2007 e Krack C – Gribaldi och ekipaget har flertalet placeringar och segrar i Grand Prix. Uppfödd av AJ Groen och ägs av Arphus Gård.

Lisa Lidbeck, landslagsveterinär i fälttävlan pratar hållbarhet

Grupp 4
Aminda Ingulfson: Aminda är lärare både på gymnasiet och på unghästutbilningen på Flyinge. Hon har själv utbildat sig på flera av Flyinges utbildningar genom Hippologigymnasiet, varit stipendiat och gått Beridarprogrammet. Aminda är en aktiv fälttävlansryttare och rider stoet Hot Cup VH som är 9 år e Blue Horse Hotline – Corrado WL som ägs av ryttaren och är uppfödd av Västra Hoby stuteri.
Ingrid Klimke: Ingrid själv behöver nog inte någon större presentation. Ingrid har lånat hästen Fecybell som ägs av Maria Gretzer. Fecybell är ett sto e Carambole – Sjapoo och född i Holland.

Frågestund
Fredrik Bergendorff, 
förbundskapten i fälttävlan pratar om ”What’s Next i Fälttävlan”

Grupp 5
Niklas Lindbäck: Niklas är en väl anlitad unghästutbildare och har tillsammans med hästarna Mister Pooh, Cendrillon och Focus Filiocus en plats i det svenska fälttävlanslandslaget. Niklas har bland annat representerat Sverige vid EM, VM, OS. Några av Niklas största framgångar hittills är en seger på Unghäst VM 2006, 5:a på prestigefyllda Badminton 2011, samt att han var bästa svensk med en individuell 4:e plats och tog silvermedalj med laget på EM i Malmö 2013. Focus Filiocus som Niklas rider är en 11 årig valack e Feliciano – Be My Chief xx och är uppfödd och ägs av familjen Albertsson.

Hanna Berg: Hanna ingår i de svenska fälttävlanslandslaget med hästen Quite Survivor som är 13 år e Quite Easy – Labrador.  Hästen är uppfödd av Hannas föräldrar och ägs av Hannas lilla syster Matilda, så det kan man kalla en familjeprodukt. Hanna och Quite Survivor var dessutom första reserv till EM i Strzegom.

Malin Josefsson: Malin red individuellt i fälttävlans-EM i polska Strzegom. Hon rider på sin häst Allan V som är en 8 årig valack e Lucky Point – Irco Mena som är uppfödd av Malins föräldrar. Allan har alltid varit väldigt busig och älskar att bocka. Allans bästa egenskap är att han älskar att stå rampljuset, det är på tävlingsbanan med alla blickar på sig han blir som mest fokuserad.

 

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden