Sverige
22 april 09:56

Domen står fast i fallet med elitryttaren

BrottDet uppmärksammade fallet med elitryttaren som åtalades för flera våldtäkter har fått sitt slut inom rättsväsendet.

Domen står fast i fallet med elitryttaren
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Istock

Åklagaren i fallet med elitryttaren har inte begärt överprövning av den friande domen hos Högsta Domstolen, HD.

Det handlar om det uppmärksammade fallet där elitryttaren och tränaren varit anklagad för tre fall av våldtäkt, varav två mot barn. Han har i stort bekräftat att de sexuella handlingar han anklagades för har ägt rum, men förnekar att det ska ha skett under tvång. Han har också bestridit att flickan i de två fallen gällande våldtäkt mot barn ska ha varit under 15 år.

Händelserna utspelade sig 2008 och 2014.

Mannen friades först i tingsrätten och senare också i hovrätten. I båda fallen var rätten inte enig, det fanns nämndemän som ansåg att ryttaren borde fällas för våldtäkt mot barn i ett fall.

När åklagaren nu väljer att inte ta fallet vidare till Högsta Domstolen, som enbart tar upp fall där det kan bli vägledande domar, är den friande domen fastslagen.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Tränaren och förbundet – allt om fallet (18)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden