Sverige
24 mars 2022 11:34

Tingsrättens dom står fast – elitryttaren frias

VåldtäktsanklagadIdag kom domen från Svea hovrätt, i fallet med elitryttaren och tränaren som stod åtalad för tre våldtäkter förra sommaren. Han friades i tingsrätten men i början av året togs fallet upp i hovrätten, där en oenig domstol nu har sagt sitt.

Tingsrättens dom står fast – elitryttaren frias
Elitryttaren och tränaren har nu fått sin dom av Svea hovrätt. Foto: Getty Images/iStock

I februari inleddes förhandlingarna i hovrätten, då tingsrättens friande dom överklagats. Elitryttaren och tränaren stod anklagad för tre fall av våldtäkt, varav två mot barn. Mannen har i stort bekräftat att de sexuella handlingar han står anklagad för har ägt rum, men förnekar att det ska ha skett under tvång. Han har också bestridit att flickan i de två fallen gällande våldtäkt mot barn ska ha varit under 15 år.

Mannen riskerade att dömas till mellan två och sex års fängelse, men hovrätten väljer att gå på tingsrättens friande dom. Tingsrätten var inte enig i sitt domslut, då en av nämndemännen ansåg att den åtalade borde fällas för våldtäkt mot barn i ett fall – detsamma gällde i hovrättens dom.

Två av de fyra – hovrättslagmannen och en nämndeman – som deltog i avgörandet hade en ”skiljaktig mening”, då de ansåg att mannen borde dömas för ett fall av våldtäkt mot barn.

”Med hänsyn till brottslighetens art och straffvärde samt att det förflutit lång tid sedan brottet begicks anser vi att påföljden ska bestämmas till fängelse i två år”, lät deras uttalande, men de fick se sig överröstade.

Mer information kommer. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden